Zajedno, za najbolje novinarstvo!

U „Vijestima“ radi veliki broj novinara i fotoreportera koji su među najboljima u svom poslu, i njihov kvalitetan rad je ono na čemu „Vijesti“ zasnivaju svoje finansiranje koje je u potpunosti zakonito i transparentno
60 pregleda 96 komentar(a)
portal Vijesti, Foto: Zoran Đurić
portal Vijesti, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 01.10.2015. 06:08h

Novinarstvo znači objaviti nešto što neko ne želi da bude objavljeno, i po tome se razlikuje od propagande i odnosa sa javnošću. To je i osnovna razlika između „Vijesti“ i drugih medija u Crnoj Gori, jer za „Vijesti“ ne postoje nedodirljivi, i to je i najveća vrlina i najveće prokletstvo pravog novinarstva i novinara – oni nikada ne ćute.

Ali, nije lako biti nezavisan i funkcionisati ni na svjetskom tržištu, što su na svojoj koži osjetili i najveći svjetski štampani i online mediji, koji traže način da održe kvalitet svog novinarstva! Kako je tek na crnogorskom tržištu koje je toliko izloženo pritiscima, napadima, opstrukcijama. I pored svega toga, „Vijesti“ ne odustaju od svoje misije da to što rade bude što kredibilnije, što preciznije i blagovremenije, i uradimo sve što je u našoj moći da vam bar malo vremena uštedimo u potrazi za informacijom koja vam je potrebna, kao i da pokušamo da protumačimo dešavanja oko vas i i transparentno damo svoj pogled na njih.

Kao što najbolji svjetski novinari poboljšavaju svijet, tako najbolji crnogorski novinari iz „Vijesti“ pokušavaju da poboljšaju crnogorsko društvo. Vi prepoznajete taj trud, zato je online izdanje „Vijesti“ daleko ispred svih ostalih, po svim parametrima, od broja klikova do vremena zadržavanja na portalu, a stepen povjerenja je ubjedljivo najveći.

U „Vijestima“ radi veliki broj novinara i fotoreportera koji su među najboljima u svom poslu, i njihov kvalitetan rad je ono na čemu „Vijesti“ zasnivaju svoje finansiranje koje je u potpunosti zakonito i transparentno. To osigurava da ništa nećemo prećutati i da nema tabu tema, bez obzira koliko nam to direktno ili indirektno nanosilo štetu u često izokrenutom sistemu vrijednosti u crnogorskom društvu. Sve sa nadom da će i Crna Gora sazreti i da će neka nova politička elita shvatiti da su profesionalni mediji zaštitinici javnog interesa i samim tim legitimni kritičari nosilaca javnih funkcija i svega lošeg oko nas.

Kao što ste primijetili i već pozitivno reagovali – prije dva mjeseca otvorili smo posebnu stranu na našem portalu sa PREMIUM tekstovima, najboljim sadržajem kojeg “Vijesti" svakodnevno produkuju. Već nakon prvih par sedmica PREMIUM stranica postala je prava riznica odličnih analiza, britkih komentara, zanimljivih reportaža, ekskluzivnih istraživačkih priča i fotografija. Kada smo krenuli sa PREMIUM tekstovima najavili smo vam da ćemo ubrzo početi sa simboličnom naplatom tog sadržaja kako bi zadržali najveći kvalitet i sačuvali najbolje novinarstvo u Crnoj Gori. Danas je taj dan.

Najveći mediji u svijetu odavno su počeli sa naplatom sličnih sadržaja. Prije godinu dana i neki mediji u regionu su započeli sa sličnom praksom. „Vijesti“ su, međutim, prvi veliki medij na prostoru Zapadnog Balkana koji kreće sa PREMIUMOM. Zato što smo najbolji i sigurni u sebe, i zato što znamo da imamo armiju vjernih čitalaca koji cijene taj kvalitet i povjerenje. I dalje će naravno najveći dio sadržaja na našem portalu biti besplatan, Premium će se plaćati simboličnih 99 centi na nedjeljnom i 2.99 eura na mjesečnom nivou, slanjem sms poruke ili kreditnom karticom. Sve o PREMIUM sadržaju možete naći ovdje.

Ovim počinje novo poglavlje u istoriji crnogorskog novinarstva. Sigurni smo da će najveći broj naših čitalaca razumjeti značaj ovog trenutka i ostati sa nama u misiji zajedničkog pravljenja najboljeg novinarstva u Crnoj Gori i među najboljima u regionu.

Hvala na povjerenju.

Bonus video: