Folksvagen ukida jednu smjenu u fabrici motora

"Iz ove krize čemo izaći snažniji. Mi učimo na krizama", rekao je Šojble
1 komentar(a)
Folksvagen, Foto: Shutterstock.com
Folksvagen, Foto: Shutterstock.com
Ažurirano: 30.09.2015. 15:08h

Folksvagenova fabrika motora saopštila je danas da ukida jednu smjenu, dok je odjeljenje te kompanije za finansijske usluge privremeno zamrzlo nova zapošljavanja pošto je taj njemački proizvođač automobila pogođen skandalom oko mjerenja izduvnih gasova.

Portparolka postrojenja za izradu motora u gradu Salciter, Stela Pečman, potvrdila je danas navode da će "posebna smjena", uvedena zbog velike potražnje, biti ukinuta kao mjera predostrožnosti zbog novonastale situacije.

Folksvagenovo odjeljenje za finansijske usluge je saopštilo da je suspendovalo nova zapošljavanja do kraja godine, ali je portparol Štefan Foges rekao za agenciju DPA da se ta mjera ne odnosi na dogovorena zapošljavanja.

Skandal sa softverom koji omogućava varanje na mjerenjima izduvnih gasova doveo je u pitanje reputaciju njemačkih autoproizvođača.

Njemački ministar finansija Volfgang Šojble izrazio je uvjerenje da skandal Folksvagena neće ugroziti imidž cijele njemačke industrije, ali i poručio da Folksvagen više neće biti što je bio i da će u toj kompaniji morati da dođe do strukturnih promjena.

"Iz ove krize čemo izaći snažniji. Mi učimo na krizama", rekao je Šojble.

Bonus video: