Sve o PREMIUM sadržaju

167 pregleda 5 komentar(a)
računar, kompjuter, Foto: Shutterstock
računar, kompjuter, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 01.10.2015. 06:14h

1. Šta je digitalna pretplata? Digitalna pretplata Vam omogućava pristup PREMIUM sadržaju i servisima portala Vijesti online. Digitalna pretplata može da bude na određeno vrijeme, nedjeljna, mjesečna, polugodišnja, godišnja. Ako ste digitalni pretplatnik na određeni servis, u periodu koliko traje pretplata imate omogućen nesmetan pristup PREMIUM sadržaju. U drugom slučaju, ako niste pretplatnik, pristup tom servisu će vam biti uskraćen, ali možete da čitate sav sadržaj koji nije označen kao PREMIUM.

2. Zašto se pretplatiti na PREMIUM sadržaj? Premium sadržaj je najkvalitetniji sadržaj koji proizvodi redakcija Vijesti, ekskluzivne informacije, analize, reportaže, kolumne koje se ne mogu naći samo na portalu Vijesti. Ostatak sadržaja je potpuno besplatan, kao i do sada.

3. Koliko to košta? Postoji više modela pretplate. Nedjeljna iznosi 0,99 eura, mjesečna - 2,99 eura, polugodišnja - 14,99 eura i godišnja 24,99 eura.

4. Šta ako ne želim da se pretplatim - mogu li dalje čitati sadržaj portala Vijesti besplatno? Ako se ne pretplatite možete i dalje da čitate sadržaj portala Vijesti koji nije pod oznakom PREMIUM.

5. Mogu li bez pretplate i dalje ostavljati i čitati komentare? Ako se niste pretplatili na PREMIUM sadržaj portala Vijesti, možete da čitate komentare. Za postavljanje komentara ne morate se pretplatiti, ali morate biti registrovani i ulogovani, kao i do sada.

6. Kako se digitalna pretplata naplaćuje? Digitalna pretplata se naplaćuje u zavisnosti od modela koji ste izabrali. Možete da platite SMS porukom ili kreditnom karticom.

7. Kako se plaća SMS porukom? SMS porukom se možete pretplatiti na dva modela - nedjeljni i mjesečni. Za nedjeljnu pretplatu (0,99 eura) je potrebno poslati poruku (sadržaj poruke: Vijesti) na 14911 sa bilo koje mreže u Crnoj Gori. Za mjesečnu pretplatu (2,99 eura) je potrebno poslati poruku (sadržaj poruke: Vijesti) na 14922 sa bilo koje mreže u Crnoj Gori.

8. Kako se plaća kreditnom karticom? Kreditnom karticom možete da izaberete bilo koji od modela pretplate: Nedjeljna - 0,99 eura, mjesečna - 2,99 eura, polugodišnja - 14,99 eura i godišnja 24,99 eura. Dovoljno je da izaberete model koji želite i opciju kreditna kartica i pratite uputstva koja će Vam se pojaviti na ekranu. Kod plaćanja kreditnom karticom postoji opcija obnove pretplate.

9. Da li su moji podaci, podaci o mojoj kreditnoj kartici sigurni? Jesu. Sam sistem za plaćanje kreditnom karticom se nalazi na strani banke. Tako da se ništa od podataka ne pohranjuje u sistemu za koji se pretplaćujete. To znači da kada vi platite kreditnom karticom, banka procesuira vašu uplatu, a Vijesti dobijaju podatak od banke da je korisnik uredno pretplaćen i tako dobijate pristup.

10. Mogu li dijeliti moju digitalnu pretplatu? Da li nudite “porodični paket”? Ne postoji opcija porodičnog paketa. Postoji opcija otvaranja naloga za kompanije (svih veličina) gdje se mogu otvoriti posebni nalozi.

11. Mogu li imati pristup PREMIUM sadržaju sa mog pametnog telefona ili tableta? Koji uređaji to podržavaju? Portalu Vijesti možete da pristupite sa bilo kog digitalnog uređaja. Na raspolaganju su Vam dvije opcije, aplikacija i web stranica. Web stranica je pravljena u responsiv varijanti, tako da ce se prilagoditi veličini vašeg ekrana. Aplikacija postoji za iOS i Android uređaje. One se nalaze na njihovim marketima iOS - iTunes Store, Android - Google market. Pretplata trenutno funkcioniše samo preko vašeg računara i preko web stranice na vašem mobilnom uređaju, preko aplikacije će uskoro biti omogućena pretplata.

12. Kakva su pravila otkazivanja i vraćanja uplaćenih sredstava? Onoga trena kada platite za digitalnu pretplatu, ne postoji model da se sredstva vrate.

13. Mogu li pristupiti tekstovima preko Facebook-a, Twitter-a, sistema za pretragu ili mog bloga? Možete pristupiti svim tekstovima sa portala Vijesti preko društvenih mreža, međutim onaj tekst koji je označen kao Premium će i dalje biti zaključan osim ako ste pretplatnik za digitalno izdanje.

14. Kako se logujem na aplikaciju preko smart telefona? U gornjem desnom ćošku imate ikonicu nalik na zupčanik. Kada kliknete na nju, otvoriće Vam se opcije: prijava i registracija. Ako niste registrovani, prvo se morate registrovati da bi ste se prijavili.

15. Kako se logujem na Vijesti preko tableta? U gornjem desnom ćošku imate ikonicu nalik na zupčanik Kada kliknete na nju, otvoriće Vam se opcija: prijava i registracija. Ako niste registrovani, prvo ćete se morati registrovati da bi ste se prijavili

16. Da li mogu pristupiti PREMIUM sadržaju portala sa više od jednog kompjutera, smart telefona ili tableta? Vaša digitalna pretplata se vezuje za vaš korisnički nalog, pa PREMIUM sadržaju portala Vijesti možete da pristupite sa više uređaja. Međutim sistem prati sa kojih uređaja ste se prijavili i ako detektuje zloupotrebu može doći do blokade.

17. Da li mogu dijeliti korisničko ime i šifru koja je povezana sa mojom pretplatom? Ne smiju se dijeliti pristupni podaci. Ukoliko dođe do zloupotrebe može doći do blokade.

18. Kako mogu promijeniti podatke na nalogu sa kojim mi je povezana pretplata? Kada se prijavite na Portal Vijesti u gornjem desnom uglu imate dugme Piano. Klikom na njega, dobićete ekran sa opcijama za promjenu vaših korisničkih podataka (email adresa, korisničko ime, ...)

19. Kako mogu da promijenim moj trenutni izbor digitalne pretplate? Ne možete da promijenite izbor digitalne pretplate do isteka perioda na koji ste se pretplatili.

20. Ja živim van Crne Gore. Koji je način da platim pretplatu? Korisnici van Crne Gore mogu da se pretplate za čitanje PREMIUM sadržaja na portalu Vijesti samo putem kreditne kartice. Kreditnom karticom možete da izaberete bilo koji od modela pretplate: Nedjeljna - 0,99 eura, mjesečna - 2,99 eura, polugodišnja - 14,99 eura i godišnja 24,99 eura. Ove cijene su sa uračunatim PDVom Crne Gore. Ako plaćate iz inostranstva i koristite karticu koja je registrovana u inostranstvu, PDV će se obračunati prema stopi u vašoj zemlji. Dovoljno je da izaberete model koji želite i opciju kreditna kartica i pratite uputstva koja će Vam se pojaviti na ekranu. Kod plaćanja kreditnom karticom postoji opcija obnove pretplate.

21. Ja živim van Crne Gore. Kako ćete obračunavati moju pretplatu? Pretplata se obračunava po kursu koji je aktuelna toga dana. Sve transakcije su obračunate u eurima. Iz inostranstva možete platiti samo kreditnom karticom.

22. Nisam dobio odgovor na moje pitanje. Kako mogu dobiti više informacija? Više informacija mozete dobiti kontaktiranjem naše korisničke službe 020 404-680, ili slanjem email poruke na adresu premium@vijesti.me

23. Kako mogu podijeliti sa vama moje utiske i iskustva sa digitalnom pretplatom i proizvodima Vijesti? Možete nam slati email poruke na adresu premium@vijesti.me

Bonus video: