Lazović otvara Festival informatičkih dostignuća

„I ove godine na Infofestu će biti više od hiljadu registrovanih pojedinačnih učesnika, a predstaviće se 42 institucije i najznačajnije kompanije iz oblasti informaciono-komunikacionih tehnologija iz zemlje i svijeta“, navodi se u saopštenju Ministarstva
1 komentar(a)
Vujica Lazović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Vujica Lazović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 27.09.2015. 07:33h

Festival informatičkih dostignuća, Infofest, koji se održava pod sloganom Ljudi i ideje, počeće danas u hotelu Maestral u Miločeru.

Iz Ministarstva za informaciono društvo i telekomunikacije saopšteno je da će festival otvoriti potpredsjednik Vlade i ministar za informaciono društvo i telekomunikacije, Vujica Lazović.

„I ove godine na Infofestu će biti više od hiljadu registrovanih pojedinačnih učesnika, a predstaviće se 42 institucije i najznačajnije kompanije iz oblasti informaciono-komunikacionih tehnologija iz zemlje i svijeta“, navodi se u saopštenju Ministarstva.

Prisutnima će se obratiti i ambasador Sjedinjenih Američkih Država (SAD) u Crnoj Gori, Margaret Uehara i direktor u Međunarodnoj uniji za telekomunikacije, Kemal Huseinović.

„Festival informatičkih dostignuća je najznačajnija manifestacija ovog tipa u regionu, a odlukom crnogorske Vlade proglašen je manifestacijom od državnog značaja“, podsjetili su iz Ministarstva.

Infofest organizuju Ministarstvo za informaciono društvo i telekomunikacije i kompanija Biznis Link iz Beograda.

Festival će trajati do 3. oktobra.

Bonus video: