Prijave za Telekom takmičenje u inovacijama do 15. oktobra

„S obzirom na to da je Deutsche Telekom u potrazi za razvijenim idejama, timovi moraju prezentovati prototip koji funkcioniše“, rekli su iz Telekoma
0 komentar(a)
Telekom inovacije, Foto: Telekom
Telekom inovacije, Foto: Telekom
Ažurirano: 25.09.2015. 14:29h

Crnogorski Telekom pozvao je inovatore da se do 15. oktobra prijave na konkurs za Telekom takmičenje u inovacijama.

"Telekom takmičenje u inovacijama, pod nazivom 'Vi stvarate. Mi spajamo', ponovo traži sjajne inovatore širom svijeta. Startapovi i inovatori mogu da se prijave u okviru tri kategorije takmičenja, na adresi www.telekom-innovation-contest.com“, navodi se u saopštenju Telekoma.

To takmičenje, kako su objasnili, predstavlja jedinstven pristup ekskluzivnom Innovation Expo događaju u Budimpešti, gdje će startapovi imati priliku da se upoznaju sa Deutsche Telekom poslovnim sektorima.

Dostavljena rješenja treba da obuhvate jednu od sljedećih kategorija - Smart Data Analytics, Komunikacija u budućnosti ili Industrija 4,0/IoT.

„S obzirom na to da je Deutsche Telekom u potrazi za razvijenim idejama, timovi moraju prezentovati prototip koji funkcioniše“, rekli su iz Telekoma.

Ovogodišnje takmičenje, kako su rekli, počelo je sa Noći startapova, najvećim događajem za berlinski startap ekosistem u kancelariji Telekoma u Berlinu.

„Prvi put, timovi koji se prijave imaće priliku da se pridruže jedinstvenom događaju koji se održava u Budimpešti 12. novembra ove godine i na koji se može ući samo sa pozivnicom“, dodaje se u saopštenju.

Innovation Expo događaj, kako su dodali, predstavljaće platformu koja je stvorena radi podsticanja razmjene ideja između startapova i korporativnog svijeta Deutsche Telekoma.

„Osim mjesta na Innovation Expo događaju, timovi će imati priliku da se sretnu sa donosiocima odluka iz poslovnih sektora Telekoma, preduzetničkih organizacija i nacionalnih kompanija“, navodi se u saopštenju.

Telekom takmičenje u inovacijama osmislile su 2013. godine Telekom Laboratorija za inovacije u Berlinu, T-Mobile Poljska i Magyar Telekom iz Mađarske.

Od prošle godine, takmičenje takođe podržavaju svi Deutsche Telekom inkubatori – hub:raum u Berlinu, Krakovu i Tel Avivu, kao i Kičen Budimpešta i UQBATE, program za zaposlene.

Bonus video: