Brabus otvorio crnogorsko poglavlje spektakularnim G700

Dorađena verzija legendarne G-klase, prvi je automobil zvaničnog Mercedesovog tjunera koji je stigao u salon crnogorskog zastupnika.
218 pregleda 6 komentar(a)
Ažurirano: 08.09.2015. 09:34h

Kada su Klaus Brakman i Bodo Bušman prije skoro 40 godina osnovali kompaniju kojoj su ime dali tako što su spojili prva tri slova od svojih prezimena, vjerovatno nijesu ni slutili da će se njihova vozila naći u salonu kompanije Ljetopis Automotiv u Crnoj Gori, kao dodatna ponuda ljubiteljima snažnih Mercedesa.

Brabus je od svog osnivanja do danas napredovao u najvećeg tjunera vozila Dajmlera, pored AMG-a, pa se danas bave obradom vozila Mercedes, Smart i Majbah.

"Ljetopis Automotiv i ove godine ima iznenađenje za svoje klijente, jer smo napravili ugovor sa kompanijom Brabus i postali njihov distributer i importer na terotoriji CG", Silvija Daković, PR firme “Ljetopis Automotive”.

Prvi predstavnik ove tjunerske kuće koji je stigao u salon je G700, dorađena verzija legendarne G klase, koja pruža uvid u to šta je zapravo Brabus.

"Spolja ima Brabus izgled i pojačan je, dok je unutrašnjost zadržao tradicionalnim AMG stajlingom", kaže Daković.

Brabus G700 pod haubom ima AMG benzinski motor zapremine pet i po litara čija je snaga povećana na 700 konja uz pomoć dvije specijalne turbine. Pozlaćene usisne grane nijesu tu samo radi ukrasa, već služe za eliminaciju toplote.

Nadgradnja spoljašnjosti se sastoji od aerodinamičkih elemenata na karoseriji, koji čine da automobil izgleda dosta šire. Tu je i zaštita podvozja, a dodatna LED svjetla i završeci auspuha na bokovima sa obje strane vozila.

Crvena kočiona kliješta proviruju ispod velikih Brabus točkova od lake legure. Tu je i poseban sistem oslanjanja koji se sastoji od dva elektronski prilagodljiva amortizera i Ride Control uređaja. U unutrašnjosti se najviše ističu specijalna sjedišta i aluminijumske pedale, a posebno su atraktivne polugice za šaltovanje. Kada sve ovo uzmemo u obzir, nije čudo što je G700 privukao veliku pažnju kod domaćih zaljubljenika u automobile.

"Imali smo mnogo interesovanja za ovaj auto ali on još nije našao svog kupca, tako da još čekamo onog pravog", kaže Silvija.

Tom pravom možda treba samo još malo više vremena da donese konačnu odluku o kupovini, jer će za zadovoljstvo da uživa u posebnosti i moći Brabusa G700 morati da olakša svoj račun u banci za 280.000 eura.

Međutim, ne morate da imate baš ovoliko para da biste uživali u Brabusovom tjuningu. U "Ljetopisu" kažu da je svaki Mercedesov model dostupan u nadogradnji Brabusa, i svako ko želi da svoj auto nadogradi ili ga poruči novog može to da uradi kod njih u salonu i dobije sve što poželi u Brabus varijanti.

Galerija

Bonus video: