M:tel predstavio pakete za kablovsku televiziju i broadband internet

M:tel će u ovoj i narednoj godini uložiti 30 miliona eura, od čega vlasnici kompanije deset miliona, a kompanija iz sopstvenih sredstava 20 miliona eura, najavio je Lučić
206 pregleda 0 komentar(a)
kablovska televizija, Foto: Shutterstock.com
kablovska televizija, Foto: Shutterstock.com
Ažurirano: 01.09.2015. 18:02h

Kompanija M:tel ponudila je građanima pakete koji objedinjuju usluge fiksne, mobilne mreže, interneta i digitalne televizije, po oko 30 odsto nižim cijenama u odnosu na postojeću ponudu u Crnoj Gori.

Direktor sektora za marketing, prodaju i brigu o kosinicima, Milivoje Cerović, kazao je da su ponudu paketa kreirali na osnovu želja korisnika i zahtjeva građana Crne Gore, jer je evidentirano da je u tom dijelu usluga potrebna konkurencija i značajno korigovanje cijena.

„Ponudili smo pakete po 30 odsto nižim cijenama u odnosu na postojeću ponudu u Crnoj Gori. U BOX paketinma smo objedinili usluge fiksne, mobilne mreže, interneta i digitalne televizije, tako da korisnici plaćaju jedan račun po fenomenalnoj cijeni“, rekao je Cerović.

On je naveo da se, pored usluga kablovske televizije, korinsici mogu odlučiti za kombinaciju usluga. To podrazumijeva najbogatiju ponudu kanala po najpovoljnijim cijenama, najbrži i najpovoljniji internet i razgovore prema fiksnim mrežama u Srbiji i Crnoj Gori, neograničene minute u 078 mreži, hiljadu minuta u M:tel mreži, jedan gigabajt (GB) interneta i resurse prema svim mrežama u Crnoj Gori.

Cerović je saopštio da se cijene interenet paketa kreću se od 13,9 eura do 24, 9 eura za 25 megabita u sekundi (Mbps).

„Osnovni televizijski paket ima 178 kanala, po cijeni od 11,9 eura, a ukoliko korinik želi i internet i fiksni telefon, paket to može dobiti po cijeni počev od 19,99 eura“, kazao je Cerović.

On je iz M:tel ponude posebno izdvojio BOX trio 2 koji uz cijenu pretplate od 24,99 eura omogućava korišćenje usluga fiksne telefonije, osam mega (M) interneta i TV paket sa preko 178 kanala.

„U promotivnom periodu se ne naplaćuje instalaciona taksa, modem i SET TOP BOX, a uz BOX pakete korisnik može odabrati i dodatne TV pakete“, naveo je Cerović.

On je dodao da je trenutno u ponudi 278 kanala, sa tendencijom rasta.

„Korisnici BOX paketa imaju mogućnost da TV sadržaje prate na dva televizijska uređaja. U ponudi je pretplata za drugi TV uređaj u iznosu od tri za osnovni paket i nula eura uz mini osnovni paket“, kazao je Cerović.

Izvršni direktor M:tel-a, Vladimir Lučić, saopštio je da je to najveća investicija u telekomunikacionu infrastrukturu u Crnoj Gori.

On je najavio da će M:tel u ovoj i narednoj godini uložiti 30 miliona eura, od čega vlasnici kompanije deset miliona, a kompanija iz sopstvenih sredstava 20 miliona eura.

„M:tel već sada posjeduje 1,1 hiljadu kilometara optičke mreže. Do sada smo signalom došli do 85 hiljada domaćinstava u Podgorici, Nikšiću, Cetinju, Budvi, Tivtu, Ulcinju i Herceg Novom. Plan je da do kraja godine dođemo do svih gradova, kao i do stanovništva u prigradskim naseljima prije svega u Podgorici, Nikšiću i Ulcinju“, rekao je Lučić.

On je dodao da do kraja projekta, koji će trajati tri godine, kompanija planira da signalom pokrije sva prigradska naselja, kao i da uz najsavremeniju optičku mrežu garantuju brz i kvalitetan interenet.

„U ovom projektu smo se trudili da napravimo partnersku saradnju sa firmama koje su u vlasništvu države, kao i sa lokalnim organima vlasti, jer će dio izgrađenih kapaciteta M:tel prbaciti u vlasništvo firmi koje su u vlasništvu države. Time će država postati vlasnik preko 500 kilometara optičke mreže“, naveo je Lučić.

Besplatan internet za škole u narednih 10 godina

Lučić je saopštio da je M:tel potpisao protokol sa Ministarstvom prosvjete o uvođenju besplatnog interneta u osnovne i srednje škole u Crnoj Gori.

„Kako bismo pomogli školama da đake uvedu u svijet interneta, odlučili smo da doniramo besplatan internet pristup svim osnovnim i srednjim školama u periodu od deset godina“, objasnio je Lučić.

On je dodao da će M:tel svake godine izdvajati minimum 50 hiljada EUR u servise i aplikacije koje će pomoći razvoju elektronskog načina učenja.

PR menadžer Ministarstva prosvjete, Marija Jovović, kazala je da će donacija kompanije M:tel omogućiti zapolsenima u školama i obrazovnom sistemu, ali i učenicima, lakši pristup informacijama što je značajno za sticanje novih znanja i vještina.

„Korišćenje interneta omogućava neograničen pristup informacijama, pa u tom smislu i ova donacija kompanije M:tel omogućiće zapolsenima i obrazovnom sistemu, ali i učenicima još lakši pristup informacijama, što je značajno za sticanje novih znanja i vještina“, rekla je Jovović.

Bonus video: