Na Vrbanju počela akcija “Za svakog stanovnika po jedna sadnica”

“Zemlja svake godine izgubi veliki dio svojih šuma, kako zbog požara tako i zbog sječe. Zbog toga mi danas, kao ekološka država i njeni građani, imamo veliki i plemeniti zadatak, da pomognemo i damo svoj doprinos zaštiti i očuvanju šuma, stvarajući uslove za bolji kvalitet života svih zajedno, našeg grada, naše države, a samim tim i planete Zemlje “
70 pregleda 0 komentar(a)
Vrbanj sadnice, Foto: Slavica Kosić
Vrbanj sadnice, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 16.11.2018. 13:52h

Akcija “Za svakog stanovnika po jedna sadnica“,danas he počela na Vrbanju u zaleđu Herceg Novog. Cilj akcije je buđenje svijesti o zajedničkoj brizi i odgovornosti za očuvanje dragocjenih prirodnih resursa kakve su šume.

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja i Uprava za šume u okvoru akcije donirala je Herceg Novom 20.000 sadnica, smrče i crnog bora, koje će biti raspoređene na 150.000 kvadratnih metara.

“Zemlja svake godine izgubi veliki dio svojih šuma, kako zbog požara tako i zbog sječe. Zbog toga mi danas, kao ekološka država i njeni građani, imamo veliki i plemeniti zadatak, da pomognemo i damo svoj doprinos zaštiti i očuvanju šuma, stvarajući uslove za bolji kvalitet života svih zajedno, našeg grada, naše države, a samim tim i planete Zemlje “, kazao je menager Opštine Dragan Šimrak.

On je podsjetio da se akcija sprovodi pod sloganom “Za svakog stanovnika Crne Gore po jedna sadnica” i da svako od nas može i mora dati svoj doprinos

Bonus video: