Viber otvorio regionalnu kancelariju u Sofiji

Viber danas ima više od 600 miliona jedinstvenih korisnika širom svijeta, a srednja i istočna Evropa su jedna od tri najzastupljenije regije u svijetu
2 komentar(a)
Viber, Foto: Shutterstock
Viber, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 29.08.2015. 07:32h

Viber je u Sofiji nedavno otvorio regionalnu kancelariju za srednju i istočnu Evropu.

Kompanija je imenovala Atanasa Rajkova za generalnog direktora Vibera za tu regiju.

Viber danas ima više od 600 miliona jedinstvenih korisnika širom svijeta, a srednja i istočna Evropa su jedna od tri najzastupljenije regije u svijetu.

Tim potezom, Viber nastavlja s primjenom strategije razvoja i održavanja jake baze korisnika u regiji, uvođenjem lokaliziranog marketinškog pristupa, prenosi SEEbiz.

"Primijetili smo nevjerovatan rast u srednjoj i istočnoj Evropi i želimo iskoristiti taj potencijal kroz lokalizirani marketing i strategiju sadržaja za milione korisnika Vibera širom regije", kazao je generalni direktor marketinga Vibera, Mark Hardy.

U svojoj novoj ulozi, Rajkov preuzima zadatak nastavka tendencije uspjeha koji su obilježili poslovanje Vibera u regiji srednje i istočne Evrope, s posebnom pažnjom na tržišta Bugarske, Grčke, Srbije i Mađarske, koje predstavljaju vodeća tržišta po statistici i tendencijama razvoja među aktualnih 27 miliona korisnika te regije.

Bonus video: