Komercijalna banka AD Podgorica proslavila 25 godina postojanja

Banka bilježi značajne rezultate u svim aspektima poslovanja i svrstava se u sam vrh banaka na tržištu Crne Gore po koeficijentu solventnosti, kao glavnom kriterijumu sigurnosti banaka, uz izuzetno dobar koeficijent likvidnosti
557 pregleda 0 komentar(a)
komercijalna banka proslava, Foto: Komercijalna banka AD Podgorica
komercijalna banka proslava, Foto: Komercijalna banka AD Podgorica
Ažurirano: 08.11.2018. 14:17h

Komercijalna banka AD Podgorica je sinoć obilježila 25 godina postojanja i uspješnog poslovanja u Crnoj Gori. Tim povodom organizovana je proslava za klijente, poslovne partnere i prijatelje Banke u hotelu “CentreVille” u Podgorici. U ime Banke, gostima se obratio Dr Vladimir Medan, predsjednik Odbora direktora Banke, i Mirko Marojević, glavni izvršni direktor .

Obraćajući se brojnim gostima, dr Medan je istakao da se u proteklih 25 godina, osim po poslovnim rezultatima, Banka trudila da bude prepoznata i po “ljudskom licu”.

“To je ono po čemu želimo da budemo drugačiji, da prepoznamo svakog od vas – i mi Vas i Vi banku. Banka nije ništa drugo do povjerenje između nje i klijenata“, kazao je dr Medan.

On je istakao da je Banka u godini velikog jubileja odlučila da svoje sjedište preseli u Podgoricu, naglašavajući da je tokom 2018. godine ostvaren značajan rast, od preko 8 odsto, kako aktive tako i depozita.

“To znači da su odluke koje smo donosili bile prave i da ste vi to prepoznali. Vi ste prepoznali jer ste dio svojih aktivnosti premjestili u Komercijalnu banku i povjerili da bankarske usluge za vas obavlja Komercijalna banka. Sem ovog što smo sjedište preselili u Podgoricu, mi imamo deset filijala na teritoriji Crne Gore. Upravo na način da bismo se približili svakom privredniku, svakom fizičkom licu, u svakom značajnijem gradu Crne Gore i upravo bili u mogućnosti da prepoznamo vaše interese, vaše želje. To je ono na čemu mi želimo da budemo drugaciji od ostalih, da pružimo najkvalitetniju, najsavremeniju bankarsku uslugu, od najnovijih i najsavremenijih vidova elektronskog bankarstva, platnog prometa, kartičarstva, ali prije svega da zadržimo ljudsko lice, koje prepoznaje vas, klijenta banke . Na taj način pokušavamo da zadobijemo vaše povjerenje, jer povjerenje je sve. Banka bez povjerenja ne postoji”, poručio je Medan.

Glavni izvršni direktor, Mirko Marojević, kazao je da Banka bilježi značajne rezultate u svim aspektima poslovanja, te da se svrstava u sam vrh banaka na tržištu Crne Gore po koeficijentu solventnosti, kao glavnom kriterijumu sigurnosti banaka, uz izuzetno dobar koeficijent likvidnosti.

“Naša Banka je, kao i cijeli bankarski sektor, u svom poslovanju prolazila kroz uspone i padove, od kojih je najveći izazov predstavljala ekonomska kriza, koja je bila veoma zahtjevna i za mnogo veće ekonomije od naše, kao i za velike globalne bankarske sisteme. Ipak, polazeći od snažne podrške matične banke u vidu visoke kapitalizovanosti, sa ponosom možemo istaći da se danas svrstavamo u sam vrh na tržištu Crne Gore, a značajno više od prosjeka bankarskog sektora i dvostruko više od minimalnog iznosa predviđenog zakonom”,istakao je Marojević, i dodao:

“Prije par godina započeli smo sa sveobuhvatnom transformacijom Banke koja je podrazumijevala zaokret u poslovanju, rješavanje problematičnih plasmana, uz neodložnu modernizaciju servisa, proizvoda i usluga, povećanje efikasnosti, jačanje kadrovskog potencijala, optimizaciju troškova, zatim generisanje rasta baze klijenata u uslovima izražene konkurencije.“

Marojević je kazao da je Banka ponosna i na društveno odgovorni angažman i istakao da je u tekućoj godini donirala vrijedan aparat Odjeljenju za patologiju KCCG, nagradila 26 studenata Ekonomskog fakulteta u Podgorici, omogućila stažiranje za njih šest, a u posljednje dvije godine, nakon isteka programa stručnog osposobljavanja, u radnom odnosu zadržala 19 mladih ljudi. Na kraju, Marojević se zahvalio svim zaposlenima koji su doprinijeli pomenutim rezultatima, bez čijeg predanog angažmana isti ne bi bili ostvareni.

Gosti su uživali u umjetničkom programu za koji je bio zadužen muzički kvartet “Unique” sa Vericom Čuljković, i performeri sastava “Alternacija”, koji su na podijumu izveli akrobatski ples.

Galerija