Stvari koje morate da znate o mračnoj strani interneta

"Skriveni internet" nosi naziv Deep Web i pretpostavlja se da je čak 500 puta veći od svog "vidljivog brata"
0 komentar(a)
sajber napad, internet, sajber kriminal, Foto: Reuters
sajber napad, internet, sajber kriminal, Foto: Reuters
Ažurirano: 19.08.2015. 12:47h

Iako mnogi to ne znaju, postoji dio interneta koji je skriven od pogleda prosječnog korisnika i kome je veoma teško pristupiti.

Zove se Deep Web i pretpostavlja se da je čak 500 puta veći od ''vidljivog'' interneta, piše N1.hr.

Deep Web je opasno, strašno, a ponekad i ilegalno mjesto. Ako ne znate šta radite, ne bi trebalo da ga posjećujete, a ako to ipak želite moraćete da preuzmete poseban pretraživač da biste mu pristupili. Ipak, prije nego što se odlučite na taj korak, pročitajte 5 stvari koje o Deep Webu morate da znate.

1. Prodaja bankovnih kartica

Atlantic Carding je lokacija na Deep Webu na kojoj se mogu kupiti informacije o tuđim kreditnim karticama, adresama i sličnim privatnim informacijama. Cijene se kreću između 5 i 80 dolara. Što više platite bolje ćete informacije dobiti.

2. Krađa

Buttery Bootlegging je mjesto na kojem možete naručiti od profesionalnog kleptomana da za vas ukrade željeni predmet. Jednostavno mu platite u Bitcoinsima i on, kada ukrade predmet, kao dokaz obavljenog posla objavi fotografiju predmeta koji ste naručili.

3. Naručivanje plaćenih ubica

Deep Web je mjesto na kojem se na raznim lokacijama može naručiti plaćeni ubica. Posao se plaća u Bitcoinsima, a prosječan posao košta od 25.000 eura, dok gornja cijena za bogate žrtve ne postoji. Naručilac i ubica ostaju anonimni, a žrtva ne može biti mlađa od 16 godina niti biti političar na vodećoj poziciji bez obzira o kojoj se zemlji radi.

4. Prodaja ilegalnog oružja

EA je stranica na kojoj je moguće kupiti oružje koje se dostavlja isključivo na području Evropske unije. Ipak, ovim putem se ne može naručiti i municija.

5. Eksperimenti na ljudima

Ljekari, studenti medicine i medicinsko osoblje rade grozne eksperimente na ljudima koji uključuju izgladnjivanje, zarazu bolestima, testove tolerancije na bol, sterilizacije... Žrtve su im uglavnom beskućnici koje drže u ćelijama u napuštenim skladištima i zgradama, piše toughcatalog.com.

Bonus video: