Na proljeće konačno vrtić u Gukama

Priča o izgradnji vrtića na pljevaljskim Gukama najavljivana je skoro svake godine, a počela je 2014.
186 pregleda 0 komentar(a)
vrtić, Guke
vrtić, Guke
Ažurirano: 01.11.2018. 16:31h

Izgradnja dječjeg vrtića u pljevaljskom naselju Guke, koji se najavljuje godinama, počeće na proljeće naredne godine, kazala je direktorica Javne predškolske ustanove “Eko bajka” Abela Popović.

Iz Ministarstva su saopštili da je urađena dokumentacija.

“Urađena je projektna dokumentacija za objekat površine 500 metara kvadratnih, a procijenjena vrijednost radova je oko 720.000 eura”, saopštili su iz Ministarstva i naveli da će uskoro biti raspisan tender za odabir izvođača radova.

Priča o izgradnji vrtića na pljevaljskim Gukama najavljivana je skoro svake godine, a počela je 2014. kada potpisan ugovor o kreditu sa Evropskom razvojnom bankom.

Izgradnjom vrtića djelimično bi se ublažio problem prebukiranosti predškolske ustanove “Eko bajka”, koja je ove godine upisala više od 700 polaznika.

Vrtić bi se gradio prema idejnom rješenju koje predviđa objekat sa prizemljem i spratom od 300 kvadrata, sa izgledom nalik starim seoskim kućama obloženim drvetom i šindrom. Prema projektnom zadatku, vrtić u Gukama će imati 500 metara kvadratnih, odnosno 444 metra korisnog prostora, za smještaj 67 djece, kao i kuhinju u kojoj će moći da se spreme obroci za 400 mališana.

Novi vrtić u Pljevljima bi se gradio kreditom Banke Savjeta Evrope u okviru projekta “Izgradnja sedam novih predškolskih ustanova i renoviranje postojeće predškolske infrastrukture”.

Opština Pljevlja je besplatno Ministarstvu prosvjete ustupila građevinsko zemljište od 1.693 metra kvadratna za izgradnju vrtića.

Sadašnje dvije zgrade vrtića, jedna u centru grada, a druga u naselju Žabnjak izgrađene su 1961.

Zbog nedostatka prostora dio mališana od septembra je smješten je u renovirane prostorije nekadašnjeg Studenskog kluba u blizini Akademskog centra.

Bonus video: