BlackBerry smanjuje proizvodnju telefona

0 komentar(a)
BlackBerry, Foto: Shutterstock
BlackBerry, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 26.07.2015. 08:51h

Nekada, u svojim najboljim danima, kompaniji BlackBerry je išlo dobro i na polju hardvera i na polju softvera. Međutim, posljednjih godina, hardverski dio poslovanja kanadske kompanije je u ozbiljnim problemima, pa bi prebacivanje strategije na softver moglo prouzrokovati smanjenje broja telefona koji se kreiraju godišnje. Džon Čen, CEO kompanije BlackBerry, je u intervjuu za Fox Business otkrio da kompanija planira da dodatno suzi sferu poslovanja, što će se odraziti na broj smartfona koji se godišnje izradi.

Prema Čenovim riječima, kompanija godišnje obično isporuči četiri različita telefona. Međutim, sa fokusom na softver, Čen smatra da bi BlackBerry mogao da smanji proizvodnju telefona na 1-2 modela godišnje, što je drastičan potez (posebno kada se imaju u vidu brendovi kao što su Samsung ili LG koji godišnje predstave šest ili više modela).

Pomenuti metod je dobro funkcionisao za kompanije kao što je Apple, koji godišnje predstavi najviše dva modela. Videćemo kako će se ovo odraziti na poslovanje kompanije BlackBerry, zajedno sa informacijom da kompanija planira kreiranje Android telefona.Izvor: Ubergizmo

Bonus video: