Preminuo Slobodan Franović

Franović je u prvoj polovini devedesetih bio jedan od boraca protiv rata na prostoru bivše Jugoslavije i zagovornika nezavisne Crne Gore
250 pregleda 46 komentar(a)
Slobodan Franović, Foto: Arhiva Vijesti
Slobodan Franović, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 23.07.2015. 10:57h

Predsjednik Crnogorskog Helsinškog komiteta Slobodan Franović preminuo je sinoć iznenada u 68. godini, prenosi Radio Antena M.

On je bio i jedan od osnivača Crnogorske demokratske unije.

Franović je u prvoj polovini devedesetih bio jedan od boraca protiv rata na prostoru bivše Jugoslavije i zagovornika nezavisne Crne Gore.

Bio je i generalni sekretar Liberalnog saveza Crne Gore, a nakon 1997. godine i rascjepa u Demokratskoj partiji socijalista je bio blizak crnogorskoj vlasti.

"Naš Slobo će ostati upamćen kao čovjek i pregalac koji je cijeli svoj životni vijek posvetio idejama slobode, pravde i jednakosti među ljudima. Crna Gora i njeno dobro su mu bili iznad svega. Bio je veliki, iskreni i hrabri Crnogorac, čije će znanje, kultura, nesebičnost i lična skromnost ostati primjer svima koji poštuju i čuvaju ideje slobodne Crne Gore", saopšteno je iz Crnogorske demokratske unije.

Komemorativna sjednica povodom smrti Sloba Franovića će biti održana u Akademiji znanja, u Budvi u petak u 10 sati. Na njoj će govoriti gradonačelnik Budve Lazar Rađenović, predsjednik Cdu Miodrag Vlahović i prof. dr Rade Ratković.

Sahrana će se obaviti 24. jula, u 17h u Reževićima.

Bonus video: