Volite fotografije? Instagram je onda pravi izbor

U novoj emisiji M:tech, PR menadžerka M:tela Ana Martinović predstavlja prednosti ove mreže
0 komentar(a)
Instagram, Foto: Screenshot
Instagram, Foto: Screenshot
Ažurirano: 15.07.2015. 15:01h

Jedna od najpopularnijih društvenih mreža na svijetu kojoj takođe lako možete pristupiti sa svog pametnog telefona, je Instagram, koji je osnovan prije 5 godina.

U novoj emisiji M:tech, PR menadžerka M:tela Ana Martinović predstavlja prednosti ove mreže.

"Danas, kada koristimo android telefone, kada nam je fotografisanje dostupno na svakom koraku i mnogo više fotografija pravimo i želimo da ih podijelimo sa prijateljima, onda je Instagram zaista prava mreža za to, koja vam uz popularne hashtagove omogućava da se povežete sa prijateljima, komentarišete, odlučujete koga ćete da pratite, ko će da posmatra vase fotografije... Interesantno je da je Instagram prodat Facebook-u za preko milijardu dolara", kaže Martinović.

Ona kaže da je jedna od najvećih Instagram senzacija profil Eliota Sudala.

Fotografije koje postavlja ovaj momak iz Masačusetsa uzburkale su javnost, pa njegove egzibicije prati preko 8 hiljada fanova. On se, naime, golim rukava mazi sa ajkulama, o čemu redovno obavještava pratioce na Instagramu. Motiv mu je, kako kaže, da nasukane ajkule vrati u okean i time da svoj doprinos očuvanje prirode. Sudal kaže da pomno prati reakcije javnosti, te da je jako zanimljivo da najviše lajkova ima na fotografijama sa malim ajkulama, iako se često na njegovom profilu mogu naći i one na kojima grli bik ajkule koje imaju preko 200 kg.

Osim ličnih interesovanja i aktivnosti, Instagram je, baš kao i Facebook, odlično sredstvo da predstavite aktivnosti svoje kompanije.

Instagram je osnovan 2010. godine i već za mjesec dana sakupio je oko milion obožavalaca.

U pocetku je bio napravljen samo za iOS platformu, a od 2013. godine dostupan je i korisnicima Androida.

Trenutno ga koristi oko 300 miliona ljudi širom svijeta, a prije tri godine prodat je Facebooku za milijardu dolara.

Bonus video: