Sada možete sami da kontrolišete čije postove na Facebooku želite prvo da vidite

U podešavanjima sada možete odrediti one ljude koji su vam bliski i dragi i njihove objave staviti na listu omiljenih koji će vam se prikazivati na vrhu
0 komentar(a)
Facebook News Feed, Foto: Screenshot
Facebook News Feed, Foto: Screenshot
Ažurirano: 10.07.2015. 09:59h

U Facebooku su se opet odlučili na promjene u prikazu informacija na News Feedu pa su sada dali i više kontrole u ruke korisnika i to na način da možete odabrati čije postove ćete vidjeti prvo.

U podešavanjima sada možete odrediti one ljude koji su vam bliski i dragi i njihove objave staviti na listu omiljenih koji će vam se prikazivati na vrhu.

Isto to važi i za određene stranice kako nikad ne biste propustili njihove postove.

Nakon što ste odabrali određene prijatelje ili stranice, svaki put kad dođete na Facebook vidjećete sve što su objavili od vaše posljednje posjete, a u nastavku će vam se normalno prikazivati feed.

Već su ranije imali razne načine da prate i znaju šta vam je važno, poput praćenja koliko dugo ste aktivni na nekom postu, jeste li ga samo prošli ili ste zaustavili miša i sve te informacije koriste da bi vam prikazali slične sadržaje. Ali, uvijek postoje statusi ili slike koje biste mogli propustiti, a upravo ovime ćete moći da se osigurate da ništa ne propustite.

Uz to, dodali su i nove stranicu sa preporukama na osnovu stranica koje ste ranije lajkovali, a uz taj novi dizajn lakše ćete ukloniti prijatelje koji su vam naporni ili se ponovno povezati s nekima.

"Ovaj potez Facebooka zaista se čini savršenim za prosječnog korisnika. Međutim, treba znati da Facebook ne zarađuje od prosječnog korisnika, već od velikih brendova koji troše ogroman novac na oglašavanje. Lično mislim da će krenuti s ovom opcijom da vide kako će je korisnici prihvatiti, a onda ako bude dobro prihvaćena, samo je pitanje vremena kada će ona biti ponuđena za oglašavanje", rekao je Vanja Prahić, manadžer društvenih mreža 24sata.hr.

Dodaje da bi umjesto klasičnih Facebook oglasa mogla postojati mogućnost plaćanja "See first" kampanje kako bi se korisnici naveli da neki brend uvrste na svoju "See first" listu. Ipak trenutno, izgleda da ćemo zaista moći da uredimo svoj News Feed baš onako kako želimo.

24sata.hr

Bonus video: