Uber dolazi u Hrvatsku i Srbiju

Uber funkcioniše na dva načina - možete ga koristiti kao taksi službu, odnosno koristite aplikaciju kako biste pozvali Uber vozača, a drugi je da zarađujete kao vozač za Uber, koristeći svoje vozilo i radeći za proviziju koju daju oni
4 komentar(a)
Uber
Uber
Ažurirano: 09.07.2015. 16:54h

Kompanija Uber, koja se bavi taksi uslugama i privatnim prevozom dolazi u Hrvatsku i Srbiju.

Na zvaničnoj stranici kompanije raspisani su konkursi za poslove u Zagrebu i Beogradu. Na obje se lokacije zapošljava generalni menadžer, a za Hrvatsku se traži i menadžer operacija i logistike, piše Tportal.hr.

Uber je kompanija koja nudi taksi prevoz putem aplikacije. Na svim tržištima gdje se pojavio, dizala se prašina i bunili su se lokalni taksi prevoznici tvrdeći da se radi o nelojalnoj konkurenciji koja posluje bez ikakvog državnog nadzora.

U nekim zemljama poslovanje Ubera je bilo čak i zabranjivano, a na najavu njihova dolaska prije nekoliko mjeseci reagovali su i zagrebački taksisti koji su najavili borbu svim raspoloživim sredstvima.

Za samo šest godina Uberova aplikacija je postala toliki hit da je u funkciji u 57 država, odnosno u više od 300 gradova.

Procjenjuje se da će samo u ovoj godini "okrenuti" 10 milijardi dolara prihoda, dok se u vrijednost kompanije procjenjuje na 41 milijardu dolara.

Uber funkcioniše na dva načina - možete ga koristiti kao taksi službu, odnosno koristite aplikaciju kako biste pozvali Uber vozača, a drugi je da zarađujete kao vozač za Uber, koristeći svoje vozilo i radeći za proviziju koju daju oni.

Bonus video: