Šta sve postavljamo na Facebooku

Treba postavljati samo fotografije za koje smo sigurni da ih želimo svima pokazati
66 pregleda 0 komentar(a)
Facebook i Twitter, Foto: Shutterstock
Facebook i Twitter, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 09.07.2015. 08:59h

Društvene mreže - još jedan fenomen novog doba.

U vremenu kada je gotovo nezamislivo da nemamo nalog makar na jednoj od društvenih mreža, kako bi što brže razmjenjivali poruke i fotografije sa prijateljima, one su, takođe, i jedan od stubova poslovne politike svih ozbiljnih kompanija.

"Možda naši čitaoci i gledaoci nijesu znali - da je Facebook mreža koja širom svijeta ima toliko umreženih koliko i Kina stanovnika - oko 1,35 milijardi. Interesantan je i podatak da se više od 800 miliona profila svakodnevno pregleda, što je cifra koja premašuje broj stanovnika cijele Evrope. Korisnici Facebooka sve češće toj mreži pristupaju preko aplikacije na mobilnom telefonu, što bi nas kao mobilne operatore trebalo da raduje, ali moram da kažem da bi u svemu trebalo imati mjeru, pa i tome", kaže Ana Martinović, PR menadžerka kompanije M:tel.

Zato je, kako je kazala, važno da znate da onog trenutka kada otvorite nalog na Facebooku, više privatnosti nemate.

"Sve fotografije koje postavljate, statuse, postove, lajkove, čak i ako ih izbrišete ili ih stavite u opciju privatno, oni se negdje na nekom serveru u svijetu čuvaju. Od sada pa u narednih 5,10 ili 50 godina neko može da upotrijebi neku od vasih fotografija, ako je napravljena kopija na nekom telefonu, može čak i vaša slika, što se često dešava, da osvane uz neku od reklama širom svijeta. Dakle, treba biti vrlo oprezan u korišćenju društvenih mreža i to ne samo Facebooka, i treba uvijek postavljati samo fotografije za koje smo sigurni da ih želimo svima pokazati", rekla je Martinović.

Tržišna vrijednost kompanije Facebook premasila je vrijednost od 200 milijardi dolara, što ju je učinilo vrjednijom čak i od Coca Cole ili Amazona.

Bonus video: