Poslali poruku o ponosu, slobodi i prkosu protiv društvenih pritisaka

Na Povorci očekuju građanke/ne Crne Gore, predstavnice/ke svih političkih partija, članice/ove Vlade Crne Gore, svih institucija, gradonačelnika Podgorice i predstavnike/ce ostalih gradova,
75 pregleda 4 komentar(a)
Kvir video, Foto: Printscreen
Kvir video, Foto: Printscreen
Ažurirano: 05.11.2018. 15:10h

Videom ponosa članice/ovi LGBT zajednice, kao i njihove porodice i prijatelji, poslali/e su poruku o ponosu, slobodi i prkosu protiv društvenih pritisaka, poručujući da ne ljube lance i da biraju da žive ponosni/e na svoj identitet i svoje postojanje.

To su saoštili iz LGBTIQ Asocijacije Kvir Montenegro u susret Povorci Ponosa, koja će biti održana u subotu, 17. novembra 2018. godine u Podgorici, pod sloganom "Ne ljubimo lance".

Oni su podsjetili na tradiciju ponosa i prkosa, na, kako su naveli, zajedničku borbu protiv nametanja, porobljavanja i nasilja.

"Videom ponosa poručujemo da ne ljubimo lance i da biramo da živimo ponosni/e na svoj identitet i svoje postojanje. Na Povorci su dobrodošli/e sve građanke/i Crne Gore da ujedinjeno, kažemo prkosno NE nasilju, NE opresiji, NE okovima“, kaže se u saopštenju LGBTIQ Asocijacije Kvir Montenegro.

Oni su kazali da na Povorci očekuju građanke/ne Crne Gore, predstavnice/ke svih političkih partija, članice/ove Vlade Crne Gore, svih institucija, gradonačelnika Podgorice i predstavnike/ce ostalih gradova, "da zajedno pokažemo da ne ljubimo lance, da poštujemo kulturu borbe za slobodu i ljudska prava, te da smo spremne/i da zajedno radimo na kreiranju društva koje je siguran prostor za sve".

Bonus video: