Najmlađa milijarderka na svijetu: Otkrijte šta volite, borite se za to i borite se bez obzira na sve

Elizabet je sa 19 godina napustila studije na Stanfordu. Okrenula se medicinskim istraživanjima koje je finansirala novcem za školarinu
5 komentar(a)
Elizabet Holms, Foto: Screenshot (YouTube)
Elizabet Holms, Foto: Screenshot (YouTube)
Ažurirano: 08.07.2015. 17:02h

Elizabet Holms (31) je novom tehnikom vađenja i analize krvi napravila revoluciju u medicini i stekla ogromno bogatstvo. Zbog znanja i uspjeha njenim riječima se vjeruje.

"Izdvojila bih tri stvari, otkrijte šta volite, borite se za to i borite se bez obzira na sve. Vinston Čerčil je bio u pravu kad je rekao: "Nikad ne odustaj, nikad ne odustaj, nikad, nikad, nikad... Ja sam primjer toga, ako odrediš cilj, možeš da ga ispuniš", rekla je ona.

Elizabet je sa 19 godina napustila studije na Stanfordu. Okrenula se medicinskim istraživanjima koje je finansirala novcem za školarinu. Imala je poseban motiv za ovu promjenu. Njen ujak je preminuo od kancera, ljekari su njegovoj porodici saopštili da bolest kasno otkrivena, Elizabet je odlučila da je vrijeme da borba sa opakom bolešću postane efikasnija.

Poslije otkrića novih zdravstvenih metoda 2003. je osnovala medicinsku laboratoriju Theranos, koji se vremenom raširio na niz zdravstvenih centara.

"Možemo uraditi na stotine testova sa samo jednom kapi krvi, mnogo brže nego što se prije radilo s punim epruvetama, i to jeftinije", izjavila je tad Elizabet.

Apoteke koje sarađuju sa centrima Theranos, omogućuju bezbolno vađenje krvi i dobijanje rezultata za četiri sata.

Metoda koju je otkrila Holmsova je ne samo brža i bezbolna, već i jeftinija od standardnih procedura. Obuhvata analizu 70 parametara.

U kompaniji Elizabet Holms radi oko 700 ljudi, prošle godine je njena kompanija zaradila devet milijardi dolara.

"Važno je da zaposlite prave ljude. Tražite nekog ko bi rekao: "Ovo želim da radim cijelog života", rekla je ona.

Elizabet radi svakog dana, sav novac ulaže u Theranos i planira da jednog dana osnuje porodicu, za nju se posao i privatni život ne sudaraju i ne isključuju.

Blic Žena

Bonus video: