I Gugl "spustio" zastavu Konfederacije zbog rasizma

Američki trgovinski lanci Volmart i Sirs su tokom jučerašnjeg dana zabranili prodaju proizvoda koji na ambalaži nose zastavu Konfederacije
172 pregleda 0 komentar(a)
Konfederacija, Foto: Reuters
Konfederacija, Foto: Reuters
Ažurirano: 24.06.2015. 08:21h

Američki internet gigant Gugl pridružio se kompanijama Amazon i Ibej u "skidanju" zastave Konfederacije sa proizvoda koji se prodaju na njegovom sajtu za onlajn kupovinu, jer je mnogi doživljavaju kao simbol rasizma u svjetlu smrtonosnog napada u crkvi u Čarlstonu 17. juna, u kome je stradalo devetoro ljudi.

"Zaključili smo da zastava Konfederacije krši našu politiku o oglašavanju kojom se ne dozvoljavaju sadržaji koji se generalno doživljavaju kao izraz mržnje prema određenoj grupaciji", navodi se u saopštenju Gugla dostavljenom britanskoj novinskoj agenciji.

Američki trgovinski lanci Volmart i Sirs su tokom jučerašnjeg dana zabranili prodaju proizvoda koji na ambalaži nose zastavu Konfederacije, podsjeća Rojters.

Za ubistvo devet Afroamerikanaca u crkvi prošle srijede optužen je 21-godišnji bijelac Dilan Ruf, a navodno se nadao da će ubistvo izazvati rasni konflikt, navodi francuska agencija.

Bonus video: