Njima je dosta fraze "To neće uspjeti": Tea after Twelve

“Razmišljajte drugačije i širite svoju ideju. Na kraju krajeva, dobre ideje funkcionišu samo ako ih nego drugi “pokupi” i širi dalje”
0 komentar(a)
Tea after Twelve, Foto: Tea after Twelve/Facebook
Tea after Twelve, Foto: Tea after Twelve/Facebook
Ažurirano: 21.06.2015. 09:22h

Ekipa novinara iz Njemačke pokrenula je portal pod nazivom “Tea after Twelve” (Čaj nakon 12) sa ciljem da povežu svijet kroz internet medije.

Kako za “Vijesti” kaže jedna od urednica i osnivača portala Eva-Maria Verfurth, želja im je da u digitalnom pejzažu plasiraju internacionalne priče koje su inspirativne.

“Mi ne izvještavamo o dnevnim pričama, nijesmo ni magazin koji piše o tračevima, odjeći i mejk-apu. Okupljamo ljude kojima je, kao i nama, dosta rečenice “To neće uspjeti””, poruka je tima koji je okupljen oko portala “Tea after Twelve”.

Verfurth za “Vijesti” objašnjava kako je portal dobio naziv.

“U Njemačkoj stalno čujemo frazu “pet je do 12”, što bi značilo da je kraj svijeta blizu. Ipak, “pet do 12” smo preživjeli toliko puta. Šta nakon 12? Možda je vrijeme da upalite svoje kompjutere, naspete sebi čaj i nađete inspiraciju na stranicma “Tea after twelve””, kaže kroz osmijeh Verfurth.

Portal ima standarne rubrike kao što su: politika, nauka, tehnologija, preduzetništvo, lifestyle, ali i otvorenu stranicu za ljude iz svih krajeva svijeta koji žele da se čuje njihov glas.

“Razmišljajte drugačije i širite svoju ideju. Na kraju krajeva, dobre ideje funkcionišu samo ako ih nego drugi “pokupi” i širi dalje”, poručuje ekipa portala.

“Tea after Twelve” je možete pratiti i na društvenoj mreži Facebook, gdje imaju preko 100.000 pratilaca.

Bonus video: