Šumaherova "beba" došla na svijet

Royal Oak Concept Laptimer Michael Schumacher košta oko 210.000 eura, a biće izrađen 221 primjerak
6 komentar(a)
Šumaher, sat, Foto: Audemars Piguet
Šumaher, sat, Foto: Audemars Piguet
Ažurirano: 02.06.2015. 09:08h

Oudema Pige (Audemars Piguet) je lansirao sat koji nosi ime Mihaela Šumahera i u čijem je razvoju on lično učestvovao. Hronograf nazvan Royal Oak Concept Laptimer Michael Schumacher napravljen je od supermodernih materijala. Prezentacija je održana na imanju Šumaherovih u Švajcarskoj.

“Nevjerovatno je kada vidite legendu, čovjeka koji je osvojio sedam titula u Formuli 1, da gleda u sat kao sedmogodišnje dijete koje je prvi put vidjelo Djeda Mraza. Bilo je to njegovo čedo”, kazao je na prezentaciji Fransoa-Anri Benamia, direktor kompanije Oudema Pige.

Dizajn sata je završen prije Mihaelove povrede na skijanju u decembru 2013. Iako je Oudema Pige bio spreman da odloži projekat na neodređeno vrijeme, Šumaherova porodica ih je ohrabrila da to urade odmah.

“Bio je vrlo uzbuđen, jer je to bila njegova ideja. Želio je da bude uključen u svaki najmanji detalj jer je zaista taj sat gledao kao svoju bebu”, kazala je Sabine Kem, Mihaelov agent.

“Želio je da razumije sve, tražio je od inženjera da potpuna objašnjenja da bi možda mogao da da neku sugestiju, jer je u tim stvarima bio vrlo kreativan.”

“Uvijek je želio da se udubi u mehanizam da bi shvatio kako će tačno on da radi. Vidio je sat, mi nikada ne bismo izbacili na tržište časovnik koji on nije odobrio, Mihael nije tako funkcionisao. Govorimo o perfekcionisti najviše klase. Njegov san je konačno ostvaren”, kazao je Benamia. Samo kućište časovnika ima prepoznatljiv profil Oudema Pige koncept serije, i prečnik mu je 44mm. Izrađen je od kompresovanog karbona, a maska je od brušenog titanijuma.

Sa lijeve strane i na dnu poklopca su ugravirani inicijali "MS", sa sedam svjezdica koje simbolizuju sedam Šumaherovih titula. Ovaj sat će biti uzrađen u 221 primjerak, u koliko je trka Šumaher osvajao bodove tokom F1 karijere.

Royal Oak Concept Laptimer Michael Schumacher košta oko 210.000 eura, a prodavaće se samo na odabranim lokacijama

Bonus video: