Gugl predstavio "Android pej" da bi konkurisao Eplu

Datum lansiranja Android peja za širu javnost nije objavljen, ali aplikacija će moći uskoro da se preuzme preko platforme Gugl plej
0 komentar(a)
Google pay, Foto: Beta/AP
Google pay, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 29.05.2015. 14:07h

Gugl je na konferenciji programera u San Francisku predstavio Android pej, svoj sistem za plaćanja preko telefona namijenjen uređajima koji funkcionišu pod njegovim operativnim sistemom Android, kako bi konkurisao Eplu u oblasti mobilnih plaćanja.

Android pej okuplja vlasnike mobilnih uređaja, mreže za plaćanja, banke i trgovce da bi omogućio korisnicima smartfona plaćanja preko njihovih uređaja bez potrebe za kreditnim karticama.

"Sistem će funkcionisati kod više od 700.000 američkih trgovaca koji prihvataju plaćanja preko mobilnih uređaja", precizirao je predsjednik inženjeringa u Guglu Dejv Burk.

"Na početku smo uzbudljivog putovanja, radimo u tijesnoj saradnji sa mrežama za plaćanja, bankama i programerima", rekao je Burk.

Datum lansiranja Android peja za širu javnost nije objavljen, ali aplikacija će moći uskoro da se preuzme preko platforme Gugl plej, saopštio je veb gigant, a objavio danas veb portal liberation.fr.

Bonus video: