Abazović: Sa Cetinja se uvijek vijorila zastava slobode, ponosno i prkosno...

Abazović je kazao da se nekada industrijski grad i grad sa perspektivom mora vratiti na stare staze i ljudima pružiti perspektivu kako iz njega ne bi odlazili
114 pregleda 6 komentar(a)
Dritan Abazović, Foto: Građanski pokret URA
Dritan Abazović, Foto: Građanski pokret URA
Ažurirano: 12.11.2018. 13:09h

Cetinje je neprolazna inspiracija za sva nadahnuća u istoriji Crne Gore, saopštio je danas predsjednik Građanskog pokreta URA Dritan Abazović povodom 13. novembra – Dana Prijestonice.

"Grad koji svojom istorijom svjedoči o značaju koji je imao za istoriju Crne Gore. Prijestonica male države koja je svojom bogatom kulturom, nasljeđem i istorijom mogla uvijek da stane uz rame sa mnogo bogatijim i razvijenijim zemljama. Sa Cetinja se uvijek vijorila zastava slobode, ponosno i prkosno kroz dugu istoriju postanka države Crne Gore. Na njoj su ispisivane samo pobjede koje su malu Crnu Goru pročule kroz svijet. Sjutrašnji dan je samo prilika da se na sve to podsjetimo i Prijestonici poželimo da vrati stari sjaj diplomatskog centra i grada u kojem se stvarala država Crna Gora i od kojeg je sve krećalo", istakao je Abazović.

On je dodao da se nekada industrijski grad i grad sa perspektivom mora vratiti na stare staze i ljudima pružiti perspektivu kako iz njega ne bi odlazili.

"To je zadatak i obaveza svih relevantnih i dobronamjernih subjekata u javnom životu Crne Gore. U moje lično i u ime Građanskog pokreta URA lokalnoj upravi, Skupštini Prijestonice, odbornicima i građanima čestitke povodom Dana Prijestonice sa željom da luča koja je proslavila Crnu Goru a i samo Cetinje u cijelom svijetu nikad ne dogori već vječno plamti", zaključio je Abazović.

Bonus video: