Samsung razvija gušće baterije i tanje senzore kamere za buduće telefone

4 komentar(a)
Samsung, Foto: Reuters
Samsung, Foto: Reuters
Ažurirano: 27.05.2015. 11:48h

Samsung je objavio da trenutno radi na novim baterijama koje imaju veću gustinu energije, kao i senzore kamere koji su tanji od onih koji se trenutno koriste. Sve ovo Samsung radi sa ciljem kako bi tablete i telefone učinio još tanjim.

Kompanija je objavila da će nove tehnologije biti korišćene u telefonima koji će biti objavljeni 2017. godine, pa ćemo ipak sačekati malo dok nove tehnologije ne vidimo na djelu.

Trenutno, Samsung radi na baterijama koje imaju energetsku gustinu 700Wh/l, ali se očekuje da se taj broj poveća. Ovo znači da će baterije sa istim kapacitetom biti tanje od njihovih aktulenih dimenzija, ili da možemo očekivati povećanje kapaciteta baterija u sadašnjim dimenzijama. Očekuje se i tehnologija punjenja baterije koja bi dovela do toga da se baterija napuni do 80 posto za 30 minuta.

Samsung je takođe otkrio i da razvija RWB senzore za kamere na mobilnim uređajima. Oni bi trebalo da budu i do 23 posto tanji od prethodnih, pa će i to donijeti dodatno smanjenje debljine telefona.

Izvor: Sammobile

Bonus video: