Željeznički saobraćaj između Crne Gore i Srbije u prekidu

Međunarodni putnički voz koji je sinoć krenuo iz Beograda za Bar, od jutros nešto poslije tri časa, zaustavljen je na Zlatiboru, a putnici se autobusima iz toga mjesta prevoze do Bijelog Polja
218 pregleda 7 komentar(a)
Željeznica, šine, Foto: Shutterstock
Željeznica, šine, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 21.11.2018. 15:28h

Željeznički saobraćaj između Crne Gore i Srbije u prekidu je zbog kvara na dionici od Zlatibora prema Bijelom Polju, u mjestu Jablanica.

Međunarodni putnički voz koji je sinoć krenuo iz Beograda za Bar, od jutros nešto poslije tri časa, zaustavljen je na Zlatiboru, a putnici se autobusima iz toga mjesta prevoze do Bijelog Polja.

Do zastoja na pruzi, kako je "Vijestima" potvrđeno, došlo je zbog toga što je na toj dionici pruga zamašćena od ulja ili nečeg drugog, što je iscurilo iz teretnog voza.

Portparolka Željezničkog prevoza Crne Gore, Amina Murić rekla je "Vijestima" da je došlo do prekida saobraćaja na teritoriji Srbije, kao i da ne znaju kada će saobraćaj biti normalizovan.

"Nadležni iz 'Srbija voza' kontrolišu prugu na toj dionici i još uvijek ne znamo kada će saobraćaj biti normalizovan. Putnici se, s obzirom da je kvar na teritoriji susjedne zemlje, o trošku preduzeća 'Srbija voz' prevoze do Bijelog Polja autobusima", kazala je Murić.

Kako javljaju mediji iz Srbije, Stručne službe Infrastrukture željeznice Srbije su od jutros na terenu, kako bi utvrdile uzrok zamašćenja šina i dionicu barske pruge što prije osposobile za redovan saobraćaj.

Iz preduzeća Srbija Voz je saopšteno da je saobraćaj privremeno prekinut iz bezbjednosnih razloga, jer su šine na pojedinim mjestima zamašćene, što otežava redovan saobraćaj putničkih vozova.

Bonus video: