Ne postoji zvanični spisak, ali su Bećković, Antić, Raković i Mirović nepoželjni

248 pregleda 96 komentar(a)
Matija Bećković, Foto: Boris Pejović
Matija Bećković, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 01.11.2018. 17:54h

Zvanični spisak osoba čiji je ulazak u Crnu Goru zabranjen ne postoji, ali ima mišljenje za neke osobe koje su nepoželjne i u tom dokumentu su i imena akademika Matije Bećkovića, istoričara Čedomira Antića i Aleksandra Rakovića, i profesora Pravnog fakulteta u Prištini Dejana Mirovića, saopšteno je "Vijestima" u Vladi Crne Gore.

Za njih postoji bezbjednosna procjena da njihovi nastupi ruže državu Crnu Goru i njihove institucije i da su nepoželjni na njenoj teritoriji, objašnjeno je "Vijestima".

Rečeno je da će se tim povodom u toku dana oglasiti i Uprava policije u čijoj je nadležnosti kontrola graničnih prelaza.

Do sada se nijedan zvanični organ nije oglasio, iako je iz državnog vrha Srbije stigla potvrda da je četvoro njenih državljana nepoželjno u Crnoj Gori.

Vučić je kazao da ga ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović obavijestio da je ulazak u Crnu Goru zabranjen Bećkoviću, Antiću, Rakoviću, i Miroviću.

"Ne znamo da li ima još lica, ali ono na šta su se pozvali u jednoj rečenici je ugrožavanje sigurnosti i bezbjednosti Crne Gore", naveo je Vučić.

Rekao je da će Stefanović razgovarati s crnogorskim ministrom, a da će on razgovarati sa predsjednikom Milom Đukanovićem.

Bonus video: