NP Durmitor organizuje akciju čišćenja rijeke Tare

" Dinioca od Splavišta (II logor) do Žugića luke dužine je oko 12 kilometara, a njene atrakcije su ušće rječice Ljutice i most na Đurđevića Tari"
228 pregleda 2 komentar(a)
Tara, Foto: Lazar Pejović
Tara, Foto: Lazar Pejović
Ažurirano: 05.11.2018. 09:58h

Nacionalni park Durmitor u saradnji sa rafting klubom "Triftar" organizuje akciju čišćenja rijeke Tare od Splavišta do Žugića luke u utorak, 6. novembra.

"Kao i prošle godine i ovog puta nadzornici NP Durmitor će u saradnji sa članovima rafting kluba "Triftar" čistiti rijeku Taru od Splavišta do Žugića luke. Ukoliko se još rafting klubova priključi ovoj akciji biće nam zadovoljstvo i značajna pomoć", kazao je direktor NP Durmitor Tomo Pajović.

NP Durmitor poziva sve zainteresovane rafting organizacije da se pridruže akciji čišćenja rijeke Tare kako bi se uklonio otpad sa njenih obala.

"Rafting rijekom Tarom predstavlja jednu od najatraktivnijih turističkih ponuda kako Nacionalnog parka tako i sjevera Crne Gore koju organizuju brojne turističke agencije. Ture mogu biti jednodnevne, dvodnevne ili trodnevne. Dinioca od Splavišta (II logor) do Žugića luke dužine je oko 12 kilometara, a njene atrakcije su ušće rječice Ljutice i most na Đurđevića Tari. Nacionalni park Durmitor posjetilo je više od 216.000 posjetilaca tokom 2018. godine što je za 17 odsto više u odnosu na isti period prošle godine, navodi se u saopštenju NP Durmitor.

Bonus video: