Skok vrijednosti akcija Epla nakon pisma Karla Ajkana

Ubijeđeni smo da veliki institucionalni investitori, analitičari berze na Volstritu i mediji nastavljaju da pogrešno shvataju Epl, dodao je Ajkan, jedan od 10 glavnih investitora Epla
1 komentar(a)
Apple, Foto: Shutterstock
Apple, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 18.05.2015. 18:44h

Vrijednost akcije Epla skočila je danas na Njujorškoj berzi, nakon objavljivanja otvorenog pisma investitora Karla Ajkana u kome on ocjenjuje Epl "izuzetno potcijenjenim".

Vrijednost akcije Epla povećala se u popodnevnim satima za 1,18 odsto, na 130,29 dolara i to je bila akcija s kojom se najviše trgovalo na Njujorškoj berzi.

Nakon razmatranja ogromnih uspjeha Epla, smatramo da njegova akcija sada treba da vrijedi 240 dolara, piše Ajkan u otvorenom pismu izvršnom direktoru Epla Timu Kuku.

Ubijeđeni smo da veliki institucionalni investitori, analitičari berze na Volstritu i mediji nastavljaju da pogrešno shvataju Epl, dodao je Ajkan, jedan od 10 glavnih investitora Epla.

Ajkan je objavio u februaru da posjeduje oko 53 miliona akcija Epla čija sadašnja vrijednost iznosi oko 6,8 milijardi dolara.

Vrijednost akcije Epla povećala se za 25 odsto od kada je Ajkan prvi put objavio u oktobru da je ta kompanija potcijenjena, prenio je danas Rojters.

Bonus video: