Interfejs Move omogućava premotavanje i snimanje televizijskih kanala sedam dana unazad

Korisnici, koji budu željeli da uzmu ovaj servis, samo treba da se prijave i zamijene set box, novim set boxom...
149 pregleda 0 komentar(a)
Move, M.tel, Foto: PR Centar
Move, M.tel, Foto: PR Centar
Ažurirano: 17.05.2019. 14:03h

Kompanija m:tel predstavila je novi interfejs Move, koji omogućava korisnicima premotavanje sedam dana unazad i snimanje televizijskih kanala, kao i veliku biblioteku filmova, saopšteno je na pres konferenciji.

Izvršni direktor kompanije m:tel, Vladimir Lučić, kazao je da je interfejs Move iskorak u budućnosti, pojašnjavajući da će, osim televizije i interneta, taj interfejs omogućiti korisnicima novi niz digitalnih servisa.

„Korisnici, koji budu željeli da uzmu ovaj servis, samo treba da se prijave i zamijene set box, novim set boxom. Korisnici će moći da imaju benefite digitalne televizije, da vraćaju sve kanale unazad, da snimaju kanale, kao i kroz biblioteke filmova da gledaju filmove“ saopštio je Lučić u PR Centru.

On je kazao da je poznavaocima televizijske ponude m:tela poznato da je ta kompanija eksluzivni distributer kanala Star.

„To je kanal koji nudi brendirane strane serije. Od 15. novembra puštamo još jedan kablovski kanal Super star, to će biti po nama najbolja kombinacija najnovijih stranih filmova i serija, i domaćih serija“, naveo je Lučić.

On je najavio i da će m:tel od 15.decembra pustiti u rad satelitsku televiziju.

„Taj dio segmenta nismo do sad pokrili. To je prije svega bitno za korisnike ruralnih i primorskih područja. Naš partner, u promociji satelitske televizije, za sada biće Astra, najveći svjetski lider u distribudiciji satelitske televizije. Osim 150 domaćih i regionalnih kanala, i svjetskih kanala, preko Astre će moći da se gleda preko 300 stranih kanala. Tako da će biti jedna bogata ponuda od preko 400 kanala koje će naši korinsnici satelitske televizije moći da gledaju“, istakao je Lučić.

On je podsjetio da je m:tel prije tri godine najavio ulazak na tržište fiksne telefonije.

„Sa zadovoljstvom možemo da konstatujemo da smo, u domenu fiksne telefonije, interneta i televizije prešli 30 odsto tržišta, tako što smo u internetu zastupljeni sa 38 odsto tržišta, a u televiziji sa 30 odsto“, rekao je Lučić.

On je kazao da je investicija u fiksnoj mreži pomogla razvoju mobilne mreže.

„Trenutno smo u mobilnoj telefoniji došli do 32 odsto tržišta. Možemo sa zadovoljstvom da konstatujemo da smo mi, kao treći operater koji je krenuo u mobilnoj i fiksnoj telefoniji kada je već bilo zasićeno tržište, uspjeli da ta tri bitna segmenta – internet, televizija i mobilna mreža pređemo preko 30 odsto tržišta“, rekao je Lučić.

Prema njegovim riječima, finansijski pokazatelji prvih devet mjeseci pokazuju da kompanija ima rast povećanja prihoda i profitabilnosti „što govori koliko je ta naša investicija u fiksnu telefoniju bila isplativa“.

„Mislim da smo napravili veliki napredak u razvoju telekomunikacija Crne Gore. Preko 90 odsto stanovništva smo pokrili dobrom optičkom mrežom i faktički omogućili da najveći dio stanovništa, ako želi, može da ima brzinu interneta preko 100 megabajta, što jeste standard kojem Evropska unija teži do 2020. godine“, kazao je Lučić.

Direktor Sektora marketinga, prodaje i brige o korisnicima u m:telu, Milivoje Cerović, kazao je da je jednostavan način započinjanja korišćenja servisa Move.

„Servis je namijenjen svim Box korisnicima, Box Duo 1, Duo 2 i Duo 3 korisnicima naših usluga. Vrlo je jednostavan meni Move interfejsa. Možete gledati uživo sve kanale koje želite, a možete premotati i doći do trenutka koji je za vas bio zanimljiv“, naveo je Cerović.

On je kazao da fanovi sporta mogu da vraćaju minute svih sportskih događaja koji im se dopadaju, a oni koji vole da gledaju serije, kako je rekao, moći će sedam dana unazad pronaći seriju koju su propustili.

„Ono što je novina jeste servis videoteke. Servis je bogat, krenuli smo sa par stotina filmova, sigurni smo da ćemo u periodu pred nama, dostići cifru od deset hiljada filmova koje imamo u našoj ponudi“, istakao je Cerović.

On je kazao da su u m:telu pripremili i dodatne TV pakete.

„Paketi su Minimaks plus, RTS paket, HBO premium i mnogi drugi. Jako su popularne cijene za pakete, dostupne su na našem sajtu i društvenim mrežama“, naveo je Cerović.

On je kazao da je cijena za prvi Set box 2,90 eura.

„Za promotivni period pripremili smo posebne povoljnosti – gratis TV sadržaj za Duo i Trio pakete, gdje smo odredili određene pakete koje dajemo besplatno. Za Duo Box paket AXN paket i Filmbox paket, a za one najveće pakete ponudili smo i HBO paket“, kazao je Cerović.

Uskoro će move servis biti dostupan i na mobilnim uređajima, najavili su iz m:tel-a.

Preporučujemo za Vas