Raspisan konkurs za realizaciju promotivnog ICT događaja

Podnosioci prijave mogu biti institucije, organizacije, udruženja ili privredna društva iz Crne Gore ili regiona
0 komentar(a)
Dani nauke, Podgorica, Foto: Boris Pejović
Dani nauke, Podgorica, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 13.05.2015. 17:08h

Ministarstva nauke i za informaciono društvo i telekomunikacije objavila su danas Konkurs za realizaciju promotivnog ICT događaja u okviru ovogodišnjeg festivala Otvoreni Dani nauke.

Kako je saopšteno iz Ministarstva nauke, Konkurs će biti otvoren do 26. juna.

"U okviru manifestacije Otvoreni dani nauke, koja će biti održana od 21. do 25. septembra, dva ministarstva finansijski će podržati realizaciju promotivnog događaja u oblasti informaciono-komunikacionih tehnologija, s ciljem približavanja najnaprednijih tehnologija današnjice široj javnosti", kaže se u saopštenju.

Navodi se da promovisanje informaciono-komunikacionih tehnologija, najnovijih dostignuća i mogućnosti njihove primjene u poslovnom, ali i u svakodnevnom životu, doprinosi efikasnijem korišćenju tih tehnologija, kao i povećanju interesovanja mladih za izbor buduće profesije u toj oblasti.

"Promotivni događaj treba da pruži uvid u aktuelni razvoj u oblasti informaciono-komunikacionih tehnologija, prije svega u oblasti softvera, na informativan, stručan, savremen, i zabavan način, interesantan široj javnosti, a naročito mladima", naveli su iz Ministarstva.

Kako su pojasnili, podnosioci prijave mogu biti institucije, organizacije, udruženja ili privredna društva iz Crne Gore ili regiona, kod kojih ne postoji jezička barijera za saradnju i realizovanje promotivnog događaja.

"Pravo učešća imaju i konzorcijumi sačinjeni od navedenih subjekata, pri čemu je u takvom slučaju obavezno definisanje koordinatora konzorcijuma", dodaje se u saopštenju.

Bonus video: