Seks-lutke postaju pametne: Moći će da odgovaraju na pitanja

Proizvođači priznaju da bi integrisali naprednije tehnologije, ali stručnjaci nisu previše zainteresovani za razvoj tehnologije za industriju seksualnih pomagala
120 pregleda 2 komentar(a)
seks-lutke, Foto: Reuters
seks-lutke, Foto: Reuters
Ažurirano: 07.10.2018. 14:02h

I dok kineske vlasti tu zemlju pokušavaju da pretvore u lidera na polju vještačke inteligencije, nove tehnologije polako su počeli prihvatati čak i proizvođači lutaka za seks.

Industrija seksualnih pomagala “teška” je milione dolara, a neke od najjačih svjetskih kompanija koje ih proizvode osnovane su u Kini. Među njima je i WMDOLL, firma koja proizvodi “napredne” lutke za seks.

Oni od 2016. godine u njih integrišu i elemente vještačke inteligencije pa lutke mogu micati očima, rukama i pomicati torzo. Uz to, piše “Independent”, kupci mogu da birajz elemente izgleda poput visine, frizure i boje očiju.

Elementi vještačke inteligencije u njima još su pak vrlo primitivni - lutke mogu odgovarati na određena jednostavna pitanja, ali nikakav kompleksniji razgovor ne dolazi u obzir.

Proizvođači priznaju da bi integrisali naprednije tehnologije, ali stručnjaci nisu previše zainteresovani za razvoj tehnologije za industriju seksualnih pomagala.

WMDOLL godišnje proda oko 20 hiljada lutaka za seks, a od toga je tek njih 20 bilo “pojačano” elementima vještačke inteligencije. Takve su lutke, naime, mnogo skuplje i koštaju između 1500 i 7400 američkih dolara.

Kad cijene tih lutaka padnu, interes za njih sigurno će biti značajno veći.

Bonus video: