Najbrži mobilni internet na 30-ak novih lokacija

Kako su saopštili, dostupnost brzog interneta strateška je smjernica Crnogorskog Telekoma
116 pregleda 5 komentar(a)
mobilni telefon, internet, Foto: Shutterstock
mobilni telefon, internet, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 21.04.2015. 11:32h

Crnogorski Telekom dodatno je proširio pokrivenost svojom najnaprednijom 4G mrežom temeljenoj na LTE tehnologiji. Pristup najbržem mobilnom internetu četvrte generacije imaju sada i korisnici na 30-ak novih lokacija u sedam gradova.

"Pristup superiornim 4G servisima Telekoma imaju sada i korisnicu u sljedećim područjima: Podgorica (dio naselja Donja Gorica, dio magistralnog puta Cetinje- Podgorica, dio naselja Stari Aerodrom i Tuški Put, Zabjelo 9 - u okolini Titeksa i Hemofarma, centar Tuzi i dio magistrale Podgorica-Tuzi, KBC), Bar (Sutomore i Ilino i dio puta Bar-Petrovac), Herceg Novi (Centar, Podi, Meljine, Topla, Zabrđe, dio Kumbora, Đenovića i Baošića), Budva (Stari grad, Slovenska plaža, dio Bečića i Petrovac), Cetinje (Bajice i industrijska zona Obod), Danilovgrad (Centar), Ulcinj (Pinješ i šira zona grada) i Kotor (Risan i dio puta Perast-Risan-Kamenari). Osim radova na prošrenju 4G mreže, nastavljeni su radovi i na proširenju i poboljšanju 3G pokrivenosti. Pristup 3G mreži poboljšan je na sljedećim područjima: Podgorica (Božaj, Kuči, Bezjovo, Ubli, Orahovo, Dušići, Tuzi), Bar (Buljarice, Čanj, dio puta Petrovac-Bar), Cetinje (Bobija, Dodoši, Karuč, dio puta Podgorica-Cetinje i Podgorica-Bar), Šavnik (Grabovica, Komarnica, dio puta Šavnik-Žabljak) i Andrijevica (Trešnjevo i dio puta Andrijevica-Berane)", navodi se u saopštenju Telekoma.

Kako su saopštili, dostupnost brzog interneta strateška je smjernica Crnogorskog Telekoma koji konstantno povećava pokrivenost brzim 3G i 4G mrežama, i nudi najveću dostupnost obje mreže u Crnoj Gori.

"Usluge bazirane na LTE tehnologiji mogu se koristiti s višestruko povećanim brzinama prenosa podataka, a korišenje mobilnih aplikacija i ICT usluga dobija potpuno novu dimenziju."

Bonus video: