"Kan-am spajder F3": Trotočkaš za uživanje i avanturu

Čelični okvir daje vozilu veliku torzionu stabilnost, dok je motor postavljen nisko, radi veće stabilnosti
274 pregleda 0 komentar(a)
Kan-am spajder F3
Kan-am spajder F3
Ažurirano: 07.04.2015. 17:07h

Kan-am spajder F3 je najnovija verzija specifičnog trotočkaša kanadskog proizvođača BRP. Ovo vozilo za entuzijaste, stvoreno je za uživanje i avanturu. Dugo je blizu 2,7 metara, a prednje vješanje nema nikakve veze sa motociklima, već je u potpunosti izvedeno kao kod automobila, u vidu dvostrukih ramena sa anti-roll šipkom.

Vozač sjedi prilično uspravno u udobnom sjedištu, kao na čoper motociklu, upravlja putem ručki, a može da računa i na pomoć servo uređaja.

Zadnje oslanjanje je klasični dvostrani svingarm sa jednim amortizerom. Čelični okvir daje vozilu veliku torzionu stabilnost, dok je motor postavljen nisko, radi veće stabilnosti.

Spajder F3 pokreće trocilindarski Rotaks motor zapremine 1,3 litra, koji razvija 115 KS i 130 Nm. Crvena zona nastupa na oko 8.000 obrtaja, a vozač gasom upravlja desnom rukom. F3 je dostupan sa automatskim i manuelnim mjenjačem. Sigurnost obezbjeđuje kontrola stabilnosti sa ABS-om i kontrolom trakcije, a za bezbjedno usporavanje su zadužene visokoperformansne Brembo kočnice.

Model sa dodatnim S paketom izložen u salonu crnogorskog zastupnika ima specijalne sjajnocrne točkove, kožno sjedipte sa crvenim prošivom, istaknute prednje blatobrane, LED svjetla i elektronsku regulaciju brzine. Ovako opremljen spajder F3 na našem tržištu košta 24 i po hiljade eura.

Bonus video: