Telekom nudi od kraja aprila Samsung S6 i S6 edge

"Nakon samo deset minuta punjenja, ovi uređaji mogu raditi i do četiri sata", rekli su iz Telekoma
4 komentar(a)
Samsung Galaxy S6, Foto: Reuters
Samsung Galaxy S6, Foto: Reuters
Ažurirano: 30.03.2015. 15:16h

Kompanija Telekom ponudiće krajem aprila smartfone Samsung S6 i S6 EDGE, koje zainteresovani već od danas mogu rezervisati preko Webshopa.

Iz Telekoma su podsjetili da su ti uređaji prvi put predstavljeni na Svjetskom kongresu mobilne telefonije početkom marta u Barseloni, gdje su izazvali veliku pažnju javnosti, prije svega zbog jedinstvenog spoja elegantnog dizajna i vrhunskih performansi.

„Samsung S6 i S6 EDGE opremljeni su izuzetno čvrstim Gorilla Glass četiri staklom, sebljine svega četir milimetra, što omogućava izradu vrlo tankih uređaja. Modeli imaju Quad HD Super AMOLED ekran veličine 5,1 inča, rezolucije 2560 x 1440 piksela“, saopšteno je iz Telekoma.

Oni su dodali da su brojna testiranja pokazala da ti uređaji imaju najjasnije boje od svih smartfona ili tableta na tržištu, najmanje odbljeska pri jakom svjetlu i najbolji kontrast.

„Uređaji imaji dvije kamere, zadnju od 16 megapiksela i prednju od pet. Prednja kamera omogućava fotografije bez zamagljivanja uz veći auto fokus. F1.9 objektivi i senzori visoke rezolucije pružaju vrhunski kvalitet slike čak i u mraku“, kazali su predstavnici kompanije.

Prema njihovim riječima, S6 i S6 EDGE sa ugrađenom tehnologijom za bežično punjenje WPC i PMA, postavljaju standard u industriji univerzalnog bežičnog punjenja i kompatibilni su sa svakim bežičnim punjačem na tržištu, koji podržava navedene standarde.

Smartfoni omogućavaju i izuzetno brzo punjenje preko kabla, do 1,5 puta brže u poređenju sa prethodnim modelom S5.

"Nakon samo deset minuta punjenja, ovi uređaji mogu raditi i do četiri sata", rekli su iz Telekoma.

Oni su dodali da novi memorijski sistem i flash memorija osiguravaju snažnije performanse i veće brzine uz manju potrošnju energije.

Bonus video: