Perović: Provokator od susreta napravio incident

Novinar iz Sarajeva sinoć je policiji prijavio Perovića, nakon što su se sreli u podgoričkom tržnom centru Delta city
177 pregleda 4 komentar(a)
Delta, Podgorica, Foto: Arhiva "Vijesti"
Delta, Podgorica, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 16.11.2018. 13:32h

Podgoričanin Milo Perović nazvao je komičnim izjave Šemsudina Radončića, u kojima ga ovaj optužuje da ga je „najbrutalnije vrijeđao na nacionalnoj osnovi“.

Novinar iz Sarajeva sinoć je policiji prijavio Perovića, nakon što su se sreli u podgoričkom tržnom centru Delta city. Obojica su saslušana.

"Jedino što je tačno u prijavi Radončića policiji i izjavi nekim medijima, jeste da je uspio da me isprovocira da mu kažem neke odavno poznate činjenice. U jednom tekstu, Radončić je napisao da će prebrojati rebra mom bratu kojem neće pomoći ni ako bude prisutan njegov brat, to jest - ja. Moj brat je javna ličnost kojom je Radončić opsjednut i piše članke i debele knjige o njemu, ali ja nijesam, pa je sinoćni susret bio prilika da mi objasni koju to vrstu poruka ili prijetnji mi šalje. Jasno je bilo da se moramo mirno objasniti, budući da je on bio u društvu svoje supruge, a ja moje maloljetne - devetogodišnje ćerke", piše u Perovićevoj izjavi za medije.

Objašnjava da je tada pitao Radončića i da li je kršten da besramno u svojim tekstovima objavljuje laži i izmišljotine o njegovom bratu, sestri i porodici...

"Na što je on odgovorio: 'Ja sam Turčin'. Saglasno onoj Heraklitovoj: 'Oči i uši su ljudima zli svjedoci ako imaju varvarske duše', Radončić je otišao da me prijavi policiji zbog nacionalističkih uvreda. Ništa, pa ni Šemsudin Radončić ne može poremetiti moje prijateljstvo i moja kumstva sa muslimanima i Bošnjacima u Crnoj Gori i šire. Oni su bili i biće moja braća. Svi koji poznaju mene i moju porodicu znaju da smo 1990-ih reskirali čak i svoje živote da bismo zaštitili naše ugrožene nacionalne manjine, što bih i danas učinio. Na kraju, žao mi je sto je provokator od ovog susreta napravio incident i zlonamjernom interpretacijom obmanuo javnost. Ovim završavam svaku dalju polemiku u vezi s ovim događajem", saopštio je Perović, čiji je brat Miodrag jedan od suvlasnika "Vijesti".