Tajna laboratorija u kojoj se testira Apple Watch [VIDEO]

Pogledajte kako izgleda tajna laboratorija u kojoj je kompanija Apple na svojim radnicima testirala zdravstvene i fitnes funkcije svog novog proizvoda Apple Watch.
4 komentar(a)
Apple watch, Foto: Reuters
Apple watch, Foto: Reuters
Ažurirano: 21.03.2015. 16:21h

Apple je koristio sopstvene zaposlene kako bi testirao zdravstvene i fitnes funkcije Apple Watch pametnog sata već dvije godine. Nedavno, ABC emisija Good Morning America je dobila dozvolu da obiđe ovu tajnu laboratoriju u kojoj je Apple opremio svoje interne volontere senzorima vrijednim milione dolara, sa namjerom da sakupi veliki broj podataka o vježbama i fizičkim aktivnostima. Na mnogo načina ovo izgleda kao tipična sala za vježbanje, ali je Apple od početka u njoj sakupljao informacije o ovim aktivnostima kako bi pomogao developerima da poboljšaju Apple Watch pametni sat. Kako je Apple ovo označio kao strogo tajni projekat, zaposleni nisu smjeli ništa da otkriju. ABC-ovu turu je predvodio jedan od zaposlenih koji je među prvima uključen o projekat, i on im je pokazao "klimatsku komoru".

Apple je takođe posjećivao i lokacije širom svijeta kako bi se vršilo pravilno testiranje i na otvorenom. Apple Watch će se naći u prodaji od 24. aprila pa ostaje da vidimo koliko je Apple uspio u svom naumu.

Izvor: Benchmark

Bonus video: