"Stiv Džobs ne bi napravio revoluciju da je imao Apple Watch"

Hafington smatra da je “iWatch problematičan, jer smo došli do tačke kada je tuš kabina jedino mjesto na kom možete biti bez smartfona”
1 komentar(a)
Apple sat, Foto: Apple.com
Apple sat, Foto: Apple.com
Ažurirano: 15.03.2015. 10:43h

Stiv Džobs nikad ne bi doveo Apple na čelo svjetskog tehnološkog tržišta, da je imao sat koji ga “zatrpava” informacijama, kakav sada ta kompanija promoviše, smatra Arijana Hafington, urednica Hufington posta, a prenosi B92.

Tokom jednog intervjua za HBO ona je rekla da bi pokojni izvršni direktor Applea vjerovatno imao problema sa osmišljavanjem tehnoloških inovacija, da ga je konstantno uznemiravala spravica na ručnom zglobu.

“Nikad ne bi osmislio Apple”, kaže Hafington. “Najbolje ideje je dobijao meditirajući”.

Zaista, Džobs se posvetio zen meditaciji tokom mjeseci koje je proveo u Indiji poslije napuštanja koledža.

“Ako sjedite i posmatrate, možete primijetiti koliko je nemiran vaš um”, ispričao je Džobs biografu Valteru Ajzaksonu. “Ako pokušate da ga umirite, samo pogoršavate stvari, ali vremenom ćete uspjeti. Kada se to desi, napravićete mjesta da čujete mnogo suptilnije stvari – tada vaša intuicija cvjeta i možete jasno da vidite sadašnjost. Vaš um se samo usporava, a vi primjećujete širenje. Vidite mnogo toga više nego što ste mogli ranije. To je disciplina – morate da je vježbate”.

Hafington smatra da je “iWatch (koristeći kolokvijalni naziv za Apple Watch) problematičan, jer smo došli do tačke kada je tuš kabina jedino mjesto na kom možete biti bez smartfona”.

“Zato neke od najboljih ideja dobijate pod tušem. Kladim se da će za neko vrijeme i iWatch biti vodootporan i to će biti kraj”.

Po svemu sudeći, Hafington je u pravu, budući da su istraživanja pokazala da čak 20 odsto osoba starih između 18 i 34 godine koristi smartfon čak i tokom seksa.

Kada se uređaj “preseli” na zglob ruke, broj onih koji će biti konektovani sa ostatkom svijeta čak i tokom najintimnijih trenutaka sigurno će biti još veći.

Bonus video: