Surfuj pametno radionice će biti realizovane u 16 gradova i 30 osnovnih škola

0 komentar(a)
Ažurirano: 01.03.2015. 12:40h

Telenor fondacija sa svojim partnerima kroz #SurfujPametno radionice nastavlja putovanje po crnogorskim osnovnim školama i kroz predstavu Teatra mladih, koja je prilagođena uzrastu učenika šestog i sedmog razreda, prikazuje Internet kao svijet prepun mogućnosti, ukoliko mu se pristupi na bezbijedan način.

Saradnja sa Teatrom mladih je osvježila projekat i učinila ga još prijemčivijim za učenike, dok su dugogodišnji partneri na projektu pružili punu podršku inicijativi u kojoj učestvuju već četiri godine.

Adrijana Husić, menadžer Telenor fondacije izrazila je zadovoljstvo što broj pojedinaca i organizacija daje svoj doprinos #SurfujPametno inicijativi svake godine raste i što prepoznaju značaj edukacije djece o bezbjednosti na internetu.

„Telenor fondacija sa partnerima i novim saradnicima kreira još jednu generaciju učenika koji će stečena znanja primjenjivati i, što je izuzetno važno, prenositi članovima porodice i prijateljima. Živimo u vremenu kojem se mnogo bolje prilagođavaju mladi i kada možemo da učimo od najmlađih, a na nama je da im na raspolaganje damo tehnologije i informacije koje će oni s lakoćom prihvatiti i na najbolji način iskoristiti u budućem školovanju, ali i tokom slobodnog vremena“, rekla je Husić.

Ovogodišnje radionice će biti realizovane u 16 gradova i 30 osnovnih škola, a prve su organizovane za oko 1000 učenika prošle sedmice u Danilovgradu, Cetinju, Nikšiću i Podgorici. Iste će biti nastavljene do kraja maja mjeseca u ovim i drugim crnogorskim opštinama. Iz Fondacije najavljuju i završni #SurfujPametno događaj na kojem će u junu 2015. godine okupiti autore najboljih foto i video priča koje će učenici postavljati na društvene mreže na temu „Šta za tebe znači #SurfujPametno?“ Kao i sami projekat, konkurs je namijenjen učenicima osnovne škole, a cilj je da se i na ovaj način znanje osnovaca obogati i da pokažu svoju kreativnost.

Ministarstvo prosvjete, partner u inicijativi #SurfujPametno, nedavno je promovisalo i online kvizove na adresi http://www.pokazistaznas.edu.me/ preko kojih djeca i odrasli mogu da provjere svoje znanje i što je posebno zanimljivo, rezultate podijele na društvenim mrežama i uporede ih sa svojim prijateljima.

Partneri Telenor fondacije u realizaciji Inicijative su Ministarstvo prosvjete, Ministarstvo za informaciono društvo i telekomunikacije, Zaštitnik ljudskih prava i sloboda Crne Gore – Ombudsman, Udruženje Roditelji i kompanija fleka.

Galerija

Bonus video: