Instagam staje na put lažnim influenserima

Iz te društvene mreže razvili su poseban alat koji može da prepozna naloge koji koriste servise i aplikacije za povećanje broja pratilaca, lajkova i komentara
61 pregleda 1 komentar(a)
instagram, Foto: Shutterstock
instagram, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 20.11.2018. 19:10h

U vrijeme sveopšte prisutnosti interneta u našim životima i naših života na internetu, jedno od napopularnijih i najpoželjnijih zanimanja među mladima je - influenser.

Da li će brendovi koristiti usluge određenih influensera i koliko će htjeti da ih plate, to najčešće zavisi od broja pratilaca određene osobe na Fejsbuku, Instagramu, Jutjubu i drugim platformama.

Upravo zbog toga nije rijedak slučaj da korisnici društvenih mreža "varaju" kada je njihova popularnost u pitanju, odnosno da na svaki način, koristeći aplikacije trećih strana, vještački povećavaju broj pratilaca, lajkova i komentara ispod svojih objava.

Pri korišćenju takvih aplikacije, korisnici najčešće moraju da ostave svoje lične podatke kada se prijavljuju na ovu društvenu mrežu, čime se direktno krše pravila korišćenja Instagrama.

Zbog toga iz Instagrama najavljuju ozbiljnu borbu protiv takvih korisnika. U tu svrhu su razvili i poseban alat koji može da prepozna naloge koji koriste servise i aplikacije za povećanje broja pratilaca, lajkova i komentara.

Takvim korisnicima Instagram će poslati upozorenje i obavještenje o kršenju pravila, i od njih će zatražiti promjenu lozinke, prenosi B92.

Ukoliko i poslije toga korisnici nastave da koriste metode za lažno povećanje popularnosti, to bi moglo da utiče na "njihovo iskustvo korišćenja Instagrama", saopštili su iz te kompanije, iako nisu objasnili na šta konkretno misle.

Ovo je samo jedan od koraka kojim Instagam želi da se zaštiti od širenja lažnih vijesti i "prevarantskih" aktivnosti korisnika, kao i da obezbijedi da ta popularna društvena mreža bude zajednica putem koje se "ljudi povezuju na autentičan način".

Bonus video: