Shell motorno ulje i u trkačkim BMW automobilima

Motorna ulja Shell Helix Ultra i Pennzoil Platinum će se naći u vozilima BMW Motorsport divizije koja se takmiče u DTM i USCC šampionatima, i na 24 sata Nirburgringa.
0 komentar(a)
Shell BMW Motorsport, Foto: Shell
Shell BMW Motorsport, Foto: Shell
Ažurirano: 17.02.2015. 16:13h

Shell proširuje saradnju sa kompanijom BMW AG, nakon što je ovaj proizvođač motornih ulja postao zvanični snabdjevač bavarske kompanije i jedino preporučeno ulje BMW grupe u postprodaji.

Shell Lubricants – Shell Helix Ultra i Pennzoil Platinum – udružio je snage i sa BMW Motorsport divizijom kao njihov premijum tehnološki partner i ekskluzivni snabdjevač visokokvalitetnih motornih ulja.

Istovremeno Shell V-Power će biti preporučeno gorivo za automobile BMW M divizije namijenjene javnom saobraćaju.

Partnerstvo u autosport sektoru znači da će BMW koristiti Shell ulja u takmičenjima DTM, TUDOR United SportsCar Championship (USCC) i 24 sata Nirburgringa.

Motorno ulje je od vitalnog značaja za trajnost, efikasnost i performanse motora, jer ono čisti motor, smanjuje trenje između komponenti i kontroliše temperaturu.

U predsezonskim testiranjima, BMW Motorsport je već uvidio poboljšanje performansi motora zbog korišćenja Shell Helix Ultra ulja sa PurePlus tehnologijom.

Bonus video: