Twitter poslovao s gubitkom

Na kraju prošle godine Twitter je imao 288 miliona aktivnih mjesečnih korisnika, što je 20 odsto više nego godinu ranije
0 komentar(a)
Twitter, Foto: Shutterstock
Twitter, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 06.02.2015. 07:58h

Twitter je u posljednjem tromjesečju prošle godine poslovao s gubitkom od 125 miliona dolara, manjim nego što se očekivalo, dok su prihodi te društvene mreže porasli 97 odsto u odnosu na isti period 2013.

Prema poslovnom izvještaju, koji je objavljen u četvrtak, prihodi Twittera dostigli su u prethodnom kvartalu 479 miliona dolara, više nego što su analitičari procjenjivali, dok su godinu ranije iznosili 243 miliona.

Tome je najviše doprinio rast prihoda od oglašavanja od 97 odsto, koji su dostigli 432 miliona dolara, prenosi Hina.

Na kraju prošle godine Twitter je imao 288 miliona aktivnih mjesečnih korisnika, što je 20 odsto više nego godinu ranije.

Međutim, u posljednjem prošlogodišnjem kvartalu broj korisnika porastao je za samo četiri miliona u odnosu na prethodno tromjesečje, što predstavlja znatno usporavanje rasta. U prethodna tri kvartala broj korisnika rastao je od 13 do 16 miliona.

Izvršni direktor te društvene mreže Dick Costolo tvrdi da će u prvom tromjesečju ove godine rast broja korisnika dostići nivoe iz prva tri prošlogodišnja tromjesečja. On procjenjuje da će prihodi Twittera u ovom kvartalu dostići između 440 i 450 milioan USD.

Twitter, koji korisnicima omogućava slanje poruka od 140 znakova, među najpoznatijim je društvenim mrežama u svijetu.

Međutim, ta kompanija ne uspijeva rasti tako brzo kao Facebook, najveća društvena mreža u svijetu s oko 1,4 milijarde korisnika.

Bonus video: