Četvrti rođendan portala Vijesti: Korisnika više za četvrtinu

Portal drži petu poziciju u Crnoj Gori, a ispred su samo globalni servisi, Fejsbuk između ostalih
88 pregleda 15 komentar(a)
portal Vijesti, Foto: Zoran Đurić
portal Vijesti, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 27.01.2015. 07:39h

Portal “Vijesti online” slavi četvrti rođendan u novom ruhu, koje je predstavljeno 1. septembra prošle godine.

Akcenat je stavljen na mobilnu (responsive) verziju portala, a u potpunosti je redizajnirana desktop verzija, kao i Android i iOs aplikacije.

Da portal od redizajna bilježi konstantan rast pokazuju uporedni podaci, prema kojima je u decembru 2014. portal zabilježio preko 40 odsto više pregledanih stranica, skoro 22 odsto više posjeta, a bilo je i preko 23 odsto više jedinstvenih korisnika nego u decembru 2013. godine.

Najveći rast je zabilježila verzija portala na mobilnim uređajima koja je imala skoro nevjerovatnih 745 odsto više sesija, a tablet verzija je zabilježila rast od 53 odsto.

Android aplikaciju portala “Vijesti” skinulo je skoro 50 hiljada ljudi, dok iOs aplikaciju koristi blizu 20 hiljada.

Prema podacima internet kompanije “Alexa”, portal drži petu poziciju u Crnoj Gori, a ispred su samo globalni servisi Facebook, Google.me, YouTube i Google.com. Sljedeći news portal se nalazi na 9. mjestu, a sljedeći sajt iz Crne Gore nije ni u prvih 10 po posjećenosti.

Iz redakcije portala

Portal je vrlo aktivan na društvenim mrežama. Facebook stranicu portala “Vijesti” je lajkovalo više od 60.000 ljudi, dok su još impresivniji rezultati na Twitteru gdje portal prati 22 hiljade ljudi. Taj podatak naročito dobija na značaju kada se zna da Twitter prema podacima iz oktobra 2014. u Crnoj Gori koristi 10.500 ljudi.

Društvene mreže portal “Vijesti” koristi i za direktan kontakt sa čitaocima, a jedan od kanala za to je i rubrika “Čitalac reporter”, preko koje se čitaoci mogu direktno obratiti redakciji portala, ND “Vijesti”, ili TV “Vijesti”.

Registrovano 122 miliona posjeta

Za četiri godine je portal posjetilo 19 miliona i 300 hiljada jedinstvenih posjetilaca, dok su čitaoci pregledali skoro 700 miliona stranica.

Ukupan broj posjeta portalu za četiri godine iznosi više od 122 miliona, a 84 odsto posjetilaca redovno posjećuje portal.

Apsolutni rekord je zabilježen dan nakon predsjedničkih izbora, kada je zabilježeno skoro 260.000 posjeta, od čega je jedinstvenih posjeta bilo 128.000.

Bonus video: