SAD: Ko je u 2014. vodio po broju patenata

Istraživanje, kompetentnosti i iskustvo nemaju granica, mnoge zemlje imaju različite oblasti interesovanja, a zemlja koja ima drugačiji obrazovni sistem može da donese drugačija gledišta, rekao je Majerson
2 komentar(a)
IBM, Foto: Beta/AP
IBM, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 15.01.2015. 12:21h

Kompanija IBM se 2014. godine našla u SAD 22. godinu za redom na čelu liste vlasnika patenata.

Taj proizvođač povezuje rezultat s uspjehom njegovih istraživačkih laboratorija u svijetu i poslovnom politikom vezanom za raznolikost, objavljeno je na veb sajtu lemondeinformatique.fr.

U 2014. godini, IBM je prijavio 7.534 patenta, što je više od svih drugih kompanija, objavio je analitički kabinet CPS (Claims Patent Services) u najnovijem godišnjem izvještaju o američkim patentima.

Ove godine su istraživači IBM-a koji žive van SAD doprinijeli sa više od 34 odsto tom bogatstvu patenata, precizirao je IBM.

"Geografska raznolikost istraživanja je od glavnog značaja za zdravo poslovanje neke kompanije", izjavio je Berni Majerson koji rukovodi poslovima vezanim za inovacije u IBM.

Istraživanje, kompetentnosti i iskustvo nemaju granica, mnoge zemlje imaju različite oblasti interesovanja, a zemlja koja ima drugačiji obrazovni sistem može da donese drugačija gledišta, rekao je Majerson.

Na listi kompanija po broju patenata, iza IBM se nalazi južnokorejski Samsung koji je lane prijavio 4.952 patenta, na trećem mjestu se nalazi Microsoft sa 2.829 patenata, a potom slijede Qualcomm sa 2.590 patenata i Google sa 2.566 patenata.

Bonus video: