Ćopić od Stanaja traži 1.350.000 eura

U Bosni i Hercegovini Ćopić je ranije osuđen na četiri i po godine zatvora zbog pranja više od četiri miliona eura za kriminalnu grupu Šarića
746 pregleda 0 komentar(a)
Zoran Ćopić, Foto: Cins.rs
Zoran Ćopić, Foto: Cins.rs
Ažurirano: 15.11.2018. 06:35h

Kontroverzni biznismen Zoran Ćopić tužio je jednog od vlasnika i izvršnog direktora “Rokšpeda” Nua Stanaja i traži od njega da mu vrati navodni dug od 1.350.000 eura.

Sudija Simo Rašović vodi spor u podgoričkom Osnovnom sudu, a sljedeće ročište zakazano je za 31. januar sljedeće godine.

Sučeljavanje Ćopića i Stanaja odgođeno je juče za taj datum, jer u sudu nije bilo struje.

Ćopić se odavno dovodi u vezu sa klanom Darka Šarića,optuženog za šverc kokaina i pranje novca.

U Bosni i Hercegovini ranije je osuđen na četiri i po godine zatvora zbog pranja više od četiri miliona eura za kriminalnu grupu Šarića.

U Beogradskom Specijalnom sudu u toku je postupak u kome je optužen i za pranje para u Srbiji za Šarića.

Pravosnažno je osuđen i na šest godina zatvora zbog malverzacija sa firmom Industrija kotrljajućih ležajeva (IKL) iz Beograda i još tri preduzeća.

Upravo Nuo Stanaj je tom presudom oslobođen optužbi.

On je brat pokojnog Antona Stanaja koji je pravosnažno osuđen zbog šverca cigareta.

Ubrzo nakon toga ubijen je u Sudanu.

Pokojni Stanaj je sarađivao sa Ćopićem.

Prema istraživanjima srbijanske mreže CINS, većinu preduzeća u Srbiji Ćopić je kupio u partnerstvu sa Stanajevom porodičnom kompanijom „Rokšped“ i njenim ćerkama firmama u Srbiji - “Rokšped” i “Europamont” iz Novog Sada.

Prema njihovom istraživanju, “Rokšped” je u Srbiji, u partnerstvu sa Ćopićem i samostalno, kupio udjele u “Agrovojvodini”, “Industriji kotrljajućih ležajeva”, “Agrokopu”, “Zmaju”, “Stanišiću”, “Banat semenu”, “Mlinpeku”, “Erdeviku”, “Šećer plusu”, “M. E. A” i “Panonlivu”...

U intervjuu za CINS i CIN početkom 2011. godine, Ćopić je negirao da je prijatelj sa Šarićem i objasnio da su poslovnu saradnju počeli 2008. godine.

“Mada je Šarićev dom u Crnoj Gori posjetio pet puta, kaže da je to učinio jer mu Šarić dugovao novac”, piše u tekstu.

Bonus video: