Nova Barila tjestenina je nastala 3D štampom!

78 pregleda 4 komentar(a)
Barila tjestenina Rosa, Foto: 3dprintboard.com/
Barila tjestenina Rosa, Foto: 3dprintboard.com/
Ažurirano: 03.01.2015. 15:25h

Barila, jedan od najpoznatijih brandova za tjesteninu je još u avgustu 2014. pokrenuo takmičenje "Print eat", u kome su od učesnika tražili dizajniranje novog oblika tjestenine - štampanog na 3D printeru. Konkurs je završen, a pobjednički materijal je zaista neobičan - u pitanju je rad francuskog industrijskog dizajnera Lorisa Tupina. Njegova "Rosa" je "bio-dinamički 3D model", koji "cvjeta" u ružu nakon što se stavi u uzavrelu vodu, piše Gadgeterija.

U Barili imaju velik broj posebnih i tradicionalnih oblika starih i preko stotinu godina. Ali, u kompaniji, koja je osnovana 1877, žele da probiju granice i naprave iskorak i u svijet savremenog.

Na Barila konkurs za novi oblik tjestenine korišćenjem tehnologija 3D štampe, prijavilo se više od 530 dizajnera iz cijelog svijeta, od čega je 216 radova i usvojeno kao koncept.

Pobjednički dizajn je morao da zadovolji osnovne parametre poput dimenzija i originalnosti.

U Barili su zadovoljni entuzijazmom učesnika na takmičenju, posebno i jer su se u njega uključili i dizajneri koji obično ne dizajniraju hranu.

"Više je koraka koje valja učiniti u 3D projektu - ali šta god da bila budućnost tjestenine, Barila će biti tu", izjavili su u Barila grupi.

Više informacija potražite na stranici portalu3dprint.com.

Bonus video: