Nova verzija iOS 8 dostupna korisnicima

Mnogi su morali da se odreknu fotografija i video snimaka, kako bi mogli da ažuriraju operativni sistem. Uprkos tome, novi operativni sistem je dobro prihvaćen
0 komentar(a)
Apple, Foto: Shutterstock
Apple, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 10.12.2014. 17:42h

Apple je objavio update iOS 8.1.2 za kompatibilne iPhone i iPad uređaje. Posljednja verzija ovog operativnog sistema trebalo bi da popravi bugove i osigura da korisnici ne izgube ringtone koje su kupili preko iTunes Store.

Appleov posljednji update iOS 8.1.1 objavljen sredinom novembra bio je fokusiran na poboljšavanje performansi starijih uređaja. Međutim, kod nekih korisnika su nakon ažuriranja izbrisani ringtonovi. Sada mogu da ih povrate, ukoliko posjete itunes.com/restore-tones. Novi update ne donosi značajna poboljšanja, pa proizvođač nije ni precizirao o čemu se radi. Prvi update za iOS 8 izazvao je glavobolje mnogim korisnicima Apple uređaja. 8.0.1. je uzrokovao probleme sa Touch ID, senzorom za otisak prsta i gubljenje mreže. Apple se javno izvinio i povukao verziju. Osim toga, memorija potrebna za preuzimanje iOS 8 bila je nesrazmerno velika. Mnogi su morali da se odreknu fotografija i video snimaka, kako bi mogli da ažuriraju operativni sistem. Uprkos tome, novi operativni sistem je dobro prihvaćen. Prema Appleovim mjerenjima, oko 63 odsto korisnika iPhonea koristi iOS 8.

Bonus video: