Mercedes atraktivnim modelima ulazi u novu godinu

Na tradicionalnoj večeri za medije, uvoznik Mercedesa za naš region iskazao optimizam
2 komentar(a)
Mercedes, Foto: Saša Marković
Mercedes, Foto: Saša Marković
Ažurirano: 09.12.2014. 18:52h

Kompanija Star Import, Generalni uvoznik Mercedes-Benz i Smart vozila za naš region prošle sedmice je organizovala tradicionalnu večeru za predstavnike medija u prodajnom salonu Emil Frey Auto Centar na Novom Beogradu.

„Prethodna godina nije bila laka, ali smo zadovoljni postignutim rezultatima. Naš novi vlasnik Emil Frey Grupa, koja je ove godine proslavila 90 godina uspješnog poslovanja, postala je generalni distributer za Srbiju i Crnu Goru. Mi smo sigurni da je uz primjenu vrijednosti koje se zasnivaju na kvalitetu i najvišem nivou profesionalizma osiguran dalji uspjeh i unapređenje našeg poslovanja“, kazao je tom prilikom generalni direktor kompanije Star Import Rolf-Jirgen Zejerle.

Generalni direktor Star Importa sumirao je rezultate godine na izmaku: „Na početku godine na Beogradskom sajmu predstavili smo novu generaciju C-Klase i potpuno novi član naše porodice terenaca GLA. Sredinom godine prikazali smo novu V-Klasu koja je postavila nove standarde u tom segmentu i prevazišla sva naša očekivanja. Na jedinstvenim događajima za klijente putničkih i komercijalnih vozila Star Experience i Euro VI Roadshow naši klijenti su imali priliku da upoznaju i testiraju najnovije modele. Kontinuiranim postprodajnim akcijama doprinijeli smo da naši klijenti uživaju u bezbrižnoj vožnji.“

Kada je riječ o planovima za narednu godinu, gospodin Zejerle je naveo: “Očekujemo nastavak povoljnog trenda za kompaniju sa modernim i atraktivnim modelima u svim segmentima. U planu je uvođenje nove nomenklature za Mercedes-Benz vozila i dva nova podbrenda Mercedes-Maybach i Mercedes-AMG. Najistaknutiji modeli ova dva podbrenda, supersportski GT i avangardni Mercedes-Maybach S600 biće predstavljeni na Međunarodnom sajmu automobila u Beogradu u martu naredne godine. Sledeće godine porodica SUV će dobiti nove članove, počevši od modela GLE.“

Ovom prilikom predstavljeni su novi smart fortu i forfor i novi mercedes vito.

Promjena naziva modela

Mercedes će u 2015. godini da promijeni sistem označavanja svojih vozila. Osnovni modeli će zadržati imena A, B, C, E i S klasa. U čast legendarne G klase, svi SUV modeli će ubuduće u oznaci da imaju prva dva slova GL, a treće slovo će određivati vezu sa relevantnim osnovnim modelom. Kao što je SUV zasnovan na A klasi dobio ime GLA, tako će nasljednik modela GLK da dobije oznaku GLC, dosadašnji ML će se ubuduće zvati GLE, a njegova kupe verzija GLE kupe. Najveći SUV u ponudi, koji je do sada nosio oznaku GL, od sada će se zvati GLS, a jedino ikonska G klasa neće dobiti dodatna slova.

Kupe modeli sa četvoro vrata će po sličnom principu biti označeni sa početnim slovima “CL”, kojima će biti dodavani odgovarajuća slova, na primjer CLA ili CLS.

Kabrioleti će u nazivu imati obavezna slova “SL”, pa će tako SLK postati SLC. Kaoi G klasa, jedino će ikonski SL zadržati ime.

Oznake motora će takođe da se mijenjaju od naredne godine, pa će slovom "c" da budu označeni modeli sa pogonom na prirodni gas, "d" će biti oznaka za sve dizelaše, "e" za električne i plag in hibridne modele, "f" za vozila sa pogonom na gorive ćelije, i "h" za klasične hibride. Kao i do sada, benzinci neće biti označavani dodatnim slovima.

Bonus video: