Na imanju našli skriveno blago: Vaš krš vrijedi milione!

"Ispod gomile starih novina bio je Ferrari 250 GT SWB California Spyder. Vrijedi milione. Riječ je o vrlo vrijednom modelu kojih je proizvedeno samo 37"
0 komentar(a)
Ažurirano: 07.12.2014. 10:41h

Bogataš Rodžer Belon je skupljao vrijedne automobile od 1950. do 1970. Želio je da ih restaurira i izloži u muzeju. Ali, preminuo je 2004.

Njegovo imanje u zapadnoj Francuskoj sa bogatom kolekcijom, naslijedio je njegov sin Žak, koji je umro prošle godine. Imanje i vrijedne automobile, naslijedili su potom unuci Rodžera Belona.

Ali, njih nije mnogo zanimalo tih oko 60 zarđalih automobila, koji su stajali ispod trošne nadstrešnice. Ipak, jednog dana su odlučili da pozovu stručnjake, da vide koliko to što imaju vrijedi. Ako išta vrijedi.

Metju Lamur i Pjer Novikof su pogledali automobile i shvatili da većina neće moći da se restaurira. Ali su ona u jednoj garaži naišli na automobil koji je bio u boljem stanju od ostalih i bili su šokirani.

"Ispod gomile starih novina bio je Ferrari 250 GT SWB California Spyder. Vrijedi milione. Riječ je o vrlo vrijednom modelu kojih je proizvedeno samo 37. Do njega je stajao Maserati A6G 2000 Sport Frua, koji su Italijani napravili u samo tri komada. Nismo mogli da vjerujemo", rekao je Lamur.

On i kolega su kolekciju procijenili na koji je s kolegom cijelu kolekciju procijenio na oko 15 miliona eura, piše 24sata.hr.

Među automobilima je i Talbot-Lago, koji je bio u vlasništvu egipatskog kralja, i još nekoliko manje vrijednih Ferrarija, Bugattija, Jaguara...

Kolekcija će biti ponuđena na prodaju 6. februara, 2015.

Galerija

Bonus video: